Интернатът

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

'Интернатът', или 'Интернатът „Черната Лагуна' (на испански: El Internado) е испански трилър - мистериозен сериал. Историята в испанския сериал се развива около група тинейджъри, изпратени да учат в елитен колеж на име „Черната лагуна“, който се намира насред горите близо до голям град. Почти всички в колежа са деца на богатни родители, но имат някаква болезнена тайна от миналото си. Докато се запознават, заобичват или намразват, те разбират, че това не е обикновен колеж. В него започват да се случват зловещи събития, които ще отключат древна легенда, свързана с мястото. Учениците ще трябва да разгадаят мистерията.  Сериалът дебютира на 24 май 2007, като продукция на Антена 3. Въпреки че е сниман във високо-разделителен формат (1080i), е предаван в SD формат (680i) по телевизията, но издаван на Блу-Рей дискове. В България сериалът се излъчва по AXN & AXN Crime, като са излъчени седем сезона.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

 • Ектор Де Ла Вега — Луис Мерло - директор на интерната в първи сезон; брат на Ирене Еспи и чичо на Маркос и Паула.
 • Елса Фернандес — Наталия Милан - директор на интерната 2-7 сезон.
 • Маркос Новоа Пасос — Мартино Ривас - нов ученик в интерната, идва заедно със сестра си, Паула, когато родителите им изчезват; той се опитва да ги намери през цялото време; има връзка с Карол и с Амелия; когато Карол умира той страда много.
 • Иван Ноирет — Йон Гонсалес - ученик в интерната от малък; в началото е приятел с Вики, Роке и Каетано и има връзка с Карол, докато не се появява Маркос, с когото в началото има много премеждия но по-късно стават най-добри приятели; Иван е имал трудно детство с баща който е обвинен за малтретиране, може би затова Иван в началото е ужасен грубиян, но се променя с времето; всъщност баща му, Нойрет, не му е истински баща, а го е купил от биологичния баща на Иван, Тони, биологичната майка на Иван, Мария, прекарва цял живот, за да го намери и успява да го направи в интерната; От четвърти сезон до края Иван има връзка с Хулия; в седми сезон заради лекарствата, които пият за вируса, Иван получава страничен ефект - загуба на паметта, което го поставя на истинско изпитание; излекува се първи от интерната с машинта направена от помощника на Вулв.
 • Каролина Леал (Карол) — Ана Силия Де Армас - ученичка в интерната от малка; най-добра приятелка с Вики; отначалото е с Иван, но нейната голяма любов е Маркос; тя първа решава да разбере какво се случва в интерната след като техен учител ги предупреждава, че там е опасно , след което другите я последват; в шести сезон когато се знае че в групата има предател всички пидозират нея, дори Маркос, от което тя е много наранена; в опит да разбере кой е предателят, той я бута от петия етаж, заравя я, но тя се оказва жива; на следващия ден звъни на приятелите си е те се опитват да я спасят, но когато пристигат е твърде късно, тя умира в ръцете на Маркос, като съкрушава всички.
 • Хулия Медина — Бланка Суарез - ученик в интернатът след като майка ѝ я праща там заради афера с втория ѝ баща; след смъртта на баща ѝ започва да вижда призраци, но майка ѝ не ѝ вярва и дори я вкарва в лудница; когато идва в интернатът започва да вижда призрака на Каетано, който иска да каже на приятелите си кой го е убил, по този начин Хулия се сближава с групичката, освен с Иван, който не ѝ вярва че вижда призраци и я мисли за луда; по-късно двамата с Иван се влюбват; в пети сезон Хулия започва да вижда призрака на осиновителката на Иван, която иска да му каже коя е истинската му майка; в шести сезон започва да вижда момиченце което досущ прилича на Паула, тя се оказва Ева Вулв, дъщерята на Ритер Вулв; този призрак замалко не я убива, но Иван я спасява, когато най-после ѝ повярва за призраците; последния призрак който вижда е на Фермин.
 • Виктория Мартинес Гонсалес (Вики) — Елена Фуриасе - също е ученичка в интерната от доста дълго време; в началото е влюбена в Иван, но той не ѝ обръща внимание; в пети сезон има гадже, Начо, но той умира от вируса; Вики е доста добра с компютрите, което много помага на групичката в разследванията им.
 • Роке Санчес Навас- Даниел Ретуерта - ученик в интернатът от малък; най-добър приятел с Иван и Каетано и съкрушен е от смъртта на Каетано; в началото е влюбен в Хулия, но тя не изпитва нищо към него, когато Иван и Хулия започват връзка, Роке се сърди на Иван; той е предателят на групата, защото в противен случай Нойрет ще го убие; когато Карол е на крачка да разбере че той е предателят, Роке я убива; в седми сезон когато всички разбират истината, го намразват; по-късно е убит от Гаридо, полковника.
 • Фермин/Карлос Алманса — Раул Фернандес - готвач в интернатът; всъщност е там под прикритие, за да открие скрито в интетната съкровище; влюбен е в Мария, с която се женят в седми сезон; Фермин е наричан много пъти супергерой, защото винаги иска да помогне на хората; във всичките си мисии е на крачка от смъртта, но винаги успява да се измъкне; за съжаление обаче в последния епизод на сериала късметът му изневерява и той бива убит от Гаридо; умира в ръцете на Мария оставяйки дупка в сърцето й.
 • Мария Алмаго - Марта Тоне - чистачката в интерната; бяга от лудницата, след като разбира къде че синът ѝ е в "Черната лагуна"; вкарана е в лудница, защото никой не ѝ вярва че има дете и психиатъра ѝ се опитва да я убеди в това; там тя се среща със сина си, Иван, след 16 години; има връзка с Фермин, с когото се жени в седми сезон, след смъртта му в последния епизод тя е съкрушена.
 • Хасинта — Ампаро Баро - икономка в интернатът от 40 години; знае много от тайните на това място; тя е като майка за Ектор.
 • Паула Новоа Пасос- Карлота Гарсия - сестра на Маркос; тя е много важна за Проекта Близнаци, тъй като кръвта ѝ е модифицирана да бъде защитена от вируса, тя остава единствената незаразена.
 • Евелин- Денис Пенакок - най-добра приятелка на Паула
 • Камило- Педро Силвера - учител по латински в интернатър; работи за Проекта Близнаци; замалко не умира в края на пети сезон където се запалва и бива обезобразен; умира в седми сезон.
 • Амелия- Марта Хазас - учителка на малките в интерната; работи за Проекта Близнаци, за да спаси брат си, който е болен от вируса; пратена е да шпионира Маркос, но се влюбва в него и те имат връзка замалко; убита е от един от Проекта Близнаци, Уго, след като намира лекарствата, с които да се спасят всички.
 • Матео Табуретка- Алехандро Бото - учител по математика; работи за Проекта Близнаци; самоубива се след като е погребан жив от Камило.
 • Педро- Едуардо Веласко - учител по физическо; има връзка с Елса; обвинен е за убийството на Матео, след като никой не му вярва се самоубива в килията си.
 • Жак Нойрет - Карлос Леон - един от основателите на Проекта Близнаци; главен акционер в интерната; осиновител на Иван; Нойрет заразява групичката на сина си, за да ги изнудва за лекарстото; в седми сезон влиза в лудница.
 • Нора- Мариона Ривас - шпионка за шефа на Фермин, Саул; спасява Ирене Еспи, но е убита от Камило.
 • дон Хоакин- Едуардо МкГрегър - един от създателите на Проекта Близнаци; баща на Елса; убит е от Мартин, в защита на Хасинта и сина си.
 • Гнома- Хавиер Ирибарен, Роджер Принсеп - грозният брат на Елса.
 • Ирене Еспи/Сандра Пасос — Йоланда Арестрегуй - майката на Маркос и Паула
 • Кайетано Монтеро Руис — Фернандо Тиелве,Роджер Принсеп - ученик в интернатът от много време; умира още в първи сезон, Нойрет го убива; явява се като призрак на Хулия, за да каже кой го е убил.

Сезони[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът има 7 сезона и общо 71 епизода.