Направо към съдържанието

Категория беседа:Български фолкпевици

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Тази категория няма ли да е добре да се нaрече "Български фолкпевци и певици" или "Български фолкмузиканти"? --Станислав 13:41, 12 сеп 2004 (UTC)

Ами добре ще е "певци и певици", само че май само аз и ти се застъпваме за този вариант. Според мен е редно да имаме категории актьори и актриси; певици и певци; писатели и писателки; поети и поетеси. За другите професии като пожарникари, полицаи и ветеринари (да речем) съм съгласен да си останат в мъжки род. (това мъжки род звучи гордо, а ухилване) Виж и [1] Надявам се и другите, освен Петко, да го видят. :) --Webkid 22:45, 12 сеп 2004 (UTC)
За тази категория, която обсъждаме, не може ли една категория "Фолкмузиканти" да е достатъчнa за всички--пев(и)ци, инструменталист(к)и, и пр., <не-NPOV>пък дано да не се налага да я пълним с много нови звезди </не-NPOV>Хиля се Хиля се. Иначе не виждам защо "актьори и актриси" и подобни наименования да са тромави: това са просто заглавия на категории, които са описателни и "политически коректни", както е написал Хари, защото женския род е в широка употреба. В много други случаи ("режисьорки", "музикантки") те дори няма да се наложат. --Станислав 01:18, 13 сеп 2004 (UTC)
Напълно съм съгласен с гледната ти точка ухилване. --Борислав 06:02, 13 сеп 2004 (UTC)

Предлагам ви друго решение. В момента Български музиканти има 6 статии, а Български фолкпевици (единствената подкатегория) - 2. За момента категорията е излишна - могат да се категоризират в Български музиканти + Фолк. Ако няма много възражения (усмивка), ще я изтрия. --Спас Колев 10:30, 26 мар 2005 (UTC)