Категория беседа:Инженерна механика

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

[Гугъла, търсене на "Инженерна механика" (--ИнжИнера 16:22, 9 дек 2004 (UTC))

Ами трябва някой с познания по физика да провери тази страница: en:Engineering mechanics. Дали това може да бъде "механика на машините"? Или може би чисто и просто е "механика" или "класическа механика", в смисъл на дяла от физиката, наречен "механика". Нали има "механика", "динамика" и разни такива гадорийки. ;)) --Webkid 21:30, 9 дек 2004 (UTC)
Това е просто "Теоретична Механика". А статията за огъването беше от Съпромат. Но не мога да да оправям всички статии на всички ентусиасти. Заемам се със статии, поне наполовина верни, за да ги докарам до над 85% вярност. Иначе просто не искам името ми да го има в Историята.(ИнжИнера 22:07, 9 дек 2004 (UTC))
Какво значи "Съпромат"? А иначе може би е добре да се направи един глосарий (glossary, не знам как му се вика на български) на всякакви научни термини на някоя страничка, да се напишат английските съответствия, и всеки да гледа на това място за термини. То по принцип 80-90% от преведените термини са си правилни, но няма да е лошо да си направим такава страница... --Webkid 22:17, 9 дек 2004 (UTC)
"Съпротивление на материалите". Това е науката, по чиито формули се правят якостните пресмятания, на английски стрес анализ. А има смисъл да се прави нещо, ако класификацията позволява да бъде намерено. Намери ми моля, глосария за компютърните термини? Или поне намек,че има такъв.(ИнжИнера 22:37, 9 дек 2004 (UTC))
Питах преснозавършили ТУ - София, (Бившето ВМЕИ) колеги. Имената на предметите не са променени - Теоретична механика и Съпротивление на материалите.(ИнжИнера 21:13, 10 дек 2004 (UTC))


Съпроматът е част от техническата механика, но в България тя обикновено не включва неща като теория на устойчивостта, теория на еластичността, строителна динамика и т.н. Нормално е да се използва "приложна механика" и мислех да го напиша така, но в Математическия факултет използват това име за нещо доста по-теоретично. Кажете какво предпочитате техническа/приложна/инженерна? --Спас Колев 08:56, 10 дек 2004 (UTC)
Защо в България техническата механика да не включва такива неща?! Тя ги включва, но те не са включени в програмите на съответните общи курсове в МЕИ-то, а се учат като отделни дисциплини в специалната част на специалностите, които имат нужда от тях и в други ВУЗове (например архитектурно-строителния, минно-геоложкия и т.н.). Понякога дори и тогава не се учат, а са оставени настрани да си ги учи този, на когото ми трябват. Но от това, че не са включени в съответните дисциплини и учебници, не може да се прави такъв генерален извод. --Емил Петков 09:15, 10 дек 2004 (UTC)