Категория беседа:Хора по националност

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Мисля, че тази цялата категория е твърде неясна и неточна. Явно в нея са подредени личностите според тяхното гражданство, но от една страна присъства категория Израелци, от друга - Палестинци, въпреки, че Палестина нито е призната като държава, нито има свои граждани, нито паспорти, нация и т.н. Съществува и категорията Османци, а такава националност не съм чувал да е съществувала някога, има и още странни примери ... Предлагам да преименуваме цялата категория на Хора по страна, а съответните категории да си бъдат по страна: Хора от СССР, Хора от Израел, Хора от Палестина, Хора от Османската Империя, Хора от Косово, Хора от Република Македония, като някои от тези да бъдат в категории Държави от миналото, Непризнати държави, и т.н.? Мисля, че тогава мястото на Ахмед Доган, за който се чудим към Българи (заради политика и гражданство) ли е или към Турци (заради етнически произход) съвсем безпроблемно ще попадне в подкатегория Български политици на кат. Хора от България. Мястото на Васил Левски по тази логика ще е в подкат. Български революционери на категориите Хора от Османската Империя и Българи.

Отделно, в Категория:Народи, можем да си подреждаме хората па народност, ако такава е изяснена и изявена. Така например, Алберт Айнщайн ще пападне в Евреи към кат. Народи и в същото време в Немски учени и Американски учени от съответните категории Хора от Германия, Хора от Швейцария и Хора от САЩ. --15:09, 24 май 2007 (UTC)

предлагам да се помисли за друго име на тази категория. Не може Римляни и Асирийци да са събрани тук в Хора по национост. --Vammpi 10:27, 19 декември 2011 (UTC)[отговор]