Лати (снаряжение за ветрила)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Лати от различни материали няколко размера.

Лати – ленти-пластини от гъвкав материал, поддържащи формата на ветрилата. Могат да се изготовят от стъклоплатстик или въглеродни композити. Все по-рядко днес за направата им се използва дърво.

Поставят се в латните джобове на ветрилата, като правило, на грота на яхтата, или на крилото на ветроходната дъска. По необходимост, могат да минават през цялото ветрило или да са с неголяма дължина за поддържането на формата на задната шкаторина.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Латы (часть снаряжения судна)“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.