Лиса Чапъл

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Лиса Чапъл
новозеландска актриса
Родена: 18 октомври 1968 г. (51 г.)

Лиса Айрийн Чапъл (на английски Lisa Irene Chappell) е актриса и музикантка от Окланд, Нова Зеландия.

Актьорска кариера[редактиране | редактиране на кода]

Лиса е избирана за много от ролите в Нова Зеландия, като "Блясък" (Gloss), "Кратка улица" (Shortland Street), Херкулес: Легендарните пътешествия, и "Живот в града" (City Life). Започвайки през 2000 г., Лиса играе Клеър Маклауд (Claire McLeod) в австралийският хитов сериал "Дъщерите на Маклауд" (McLeod's Daughters). За тези периоди, тя печели популярната награда Logie Award и е била номинирана за наградата Silver Logie през 2003 г. Прекратява ролята си в сериала през 2003 г., когато нейната героиня Клеър умира в катастрофа.

Тя се явява в трите части на "Малки искания" (Small Claims), "Повторното обединяване"(The Reunion), и започва своята игра в "Жилото" (Stingers) в ролята на Меган Уолш (Megan Walsh) (Season Cool).

Лиса започва да се приспособява към публичния подиум с "Educating Rita" през 2007 г., когато прави турне обиколка в Австралия.

Музикална кариера[редактиране | редактиране на кода]

Текущият фокус на Лиса Чапъл в музикална кариера напредва. Нейният дебютен албум, "When Then Is Now", беше реализиран на 1 май 2006 г. Тя прави много малки турнета в Австралия и Нова Зеландия, за да осъществи пускането му.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]