Магдалина Вълчанова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Магдалина Василева Вълчанова е българска манекенка и модел, родена на 3 април 1977 година в град Пловдив. Тя е „Мис Вселена България“, след като печеоналния от най-секси представителка на отбор — участник на европейското първенство по футбол 2004 на сп. FHM. и е от най-предпочитаните и успешни манекенки и модели в България.

Вълчанова е основател и директор на „Face to face“ България. Регистрирано през 2002 г. сдружението е реализирало редица кампании и проекти за превенция трафика на хора и е подпомогнало финансово десетки деца от социални домове. Фондацията получава подкрепата на известни личности като Мария Илиева, Софи Маринова и рапъра Устата, който посвещава едноименния си трети студиен албум именно на „Face to face“. Основна цел на организацията е борбата с трафика на хора и насилствената проституция. Неправителствената организация е част от глобалната кампания на ООН „Face to Face International“. Вълчанова изнася на лекции в училищата, за да обяснява на младите жени какво представлява трафика на хора в чужбина и как да се защитят.

Магдалина Вълчанова и Фейс ту фейс пътуват из страната, изнасят лекции в училищата срещу масовата практика българки да бъдат продавани като бели робини на Запад. Отделя се особено внимание на домовете за сираци, където момичетата в неравностойно социално положение са рискова група и са сериозно застрашени от възможността да станат жертва на трафика.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]