Направо към съдържанието

Норман Винсънт Пийл

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Норман Винсънт Пийл
Norman Vincent Peale
Роден
Починал

Религияметодизъм
Учил вБостънски университет
Охайски уеслиански университет
Теологически факултет на Бостънския университет
НаградиПрезидентски медал на Свободата
Семейство

Уебсайт
Норман Винсънт Пийл в Общомедия
Уикицитат
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за

Норман Винсънт Пийл е един от най-големите автори в областта на литературата за личностно и духовно усъвършенстване. Заедно със съпругата си Рут, с която има щастллив брак повече от 60 години, той е редактор и издател на списанието „Гайдпостс“. Н. В. Пийл е висш служител на Колегиалната реформирана протестантска холандска църква на град Ню Йорк.

Наред със знаменитата си книга „Силата на положителното мислене“, която го превръща в един от най-четените автори в САЩ и в цял свят, той създава бестселърите: „Новото изкуство на живота“, „Пътеводна светлина“ „Положителният принцип днес“, „Грях, секс и самоконтрол“, „Ентусиазмът променя света“, „Във вярата е истината“, „Удивителните резултати на положителното мислене“, „Богатство от разум и ентусиазъм“, „Можеш, ако мислиш, че можеш - преведена на български“, „Истинската радост да се живее положително“ и „Изкуството да се живее положително“.

В дългата си и забележителна кариера Норман Винсънт Пийл е бил удостояван с много награди, между които и Медал за Свобода, връчен от президента на САЩ.