Обучение по хранене

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Обучение по хранене e която и да е комбинация за образователни стратегии, акомпанирани при определени условия на околната среда, които имат за цел да улеснят приемането на определени избори за храна и хранене, и свързаните с храненето поведения, които са благоприятни за здравето и благополучието. Обучение по хранене е предоставяно по различни пътища и включва различни активности на индивидуално, общностно ниво, както и като определени политики в областта [1].

Тази дефиниция е възприета от Обществото за образование по хранене и поведение на храненето - Society for Nutrition Education and Behavior и неин автор е д-р Айзъбел Контенто, който е водещ авторитет в областта. Работата на обучаващите в областта е част от училища, колежи и университети, правителствени агенции, общностни събирания и дейности, и други.

Правителствени агенции, които включват обучение по храненето в техни програми:

Допълнителни публикации[редактиране | редактиране на кода]

((en)) Списание за образование по хранене и поведение при храненето - Journal for Nutrition Education and Behavior, официално списание на ((en)) Обществото за хранително обучение и поведение на хранене - Society for Nutrition Education and Behavior, публикуващо документи и оригинални изследвания, нововъзникващи проблеми и практики, свързани с областта на хранителното обучение и поведение на хранетето по света.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Nutrition education: Linking research, theory and practice. Jones & Bartlett, 2007

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]