Орландо Сити СК

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Орландо Сити ФК)
Орландо Сити СК
Орландо Сити Сокър Клъб
Емблема на футболния клуб
ПрозвищеЛъвовете
Основан2010
ДържаваСАЩ
СтадионОрландо Цитрус Боул Стейдиъм
Капацитет61 348
СобственикФлавио Аугусто да Силва
ПрезидентФил Ролинз
Старши треньорЕйдриън Хийт
ПървенствоМЛС
20141 в USL Pro
Екипи и цветове
Домакин
Гост
Орландо Сити СК в Общомедия

Орландо Сити Сокър Клъб е американски футболен клуб от едноименния град. От 2015 г. участва в Мейджър Лийг Сокър.

История[редактиране | редактиране на кода]

През 2010 г. членът на съвета на директорите на Сток Сити Фил Ролинз придобива празо да управлява клуб от USL Pro – третата дивизия на футбола в САЩ. Ролинз откупува Остин Ацтекс и ги премества в Орландо. Първият си мач новият отбор изиграва на 2 април 2011 срещу ФК Ню Йорк. Орландо завършват на първа позиция в редовния сезон на USL Pro, а на 3 септември 2011 печелят и плейофите след победа с дузпи срещу Харисбърг Сити Айлъндърс. През 2012 Орландо отново печелят редовния сезон, но на плейофите достигат едва полуфинал.

На 17 февруари 2013 клубът е закупен от бразилския милиардер Флавио Аугусто да Силва. Отборът завършва втори в редовния сезон, но печели плейофите за втори път в трите години от съществуването си. На 19 ноември 2013 г. да Силва откупува лиценз за Мейджър Лийг Сокър срещу 70 милиона долара. На Орландо е позволено да влезе в най-висшата дивизия на САЩ от сезон 2015. Орландо се побратимяват с Бенфика, като двата отбора ще си съдействат за развитието на млади футболисти. В последния си сезон в USL Pro отборът печели редовния сезон и достига 1/4 финал на плейофите.

На 1 юли 2014 г. с Орландо подписва бразилската суперзвезда и носител на Златната топка за 2007 г. Кака. Преди началото на сезон 2015 Кака е избран и за капитан на отбора.[1]

Успехи[редактиране | редактиране на кода]

  • USL Pro – 2011, 2013

Източници[редактиране | редактиране на кода]