Политически натурализъм

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Политически натурализъм е второстепенна политическа идеология и правна система, която вярва, че има естествено право, справедливо и видимо за всички, което пресича идеологиите, вярванията и личното мислене, което естествено гарантира справедливостта. Това вярване е вдъхновено от социологически натурализъм и научния натурализъм.

Политикът и дипломатът от германската центристка партия Карл Фридрих фон Савини казва "законите не са правени, но откривани", имайки предвид съществуването на вече налични естествени закони.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Political naturalism“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.