Направо към съдържанието

Предупредителни знаци (Живите мъртви)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Предупредителни знаци
Warning Signs
РежисьориДан Лиу
СценаристиКори Рийд
Премиера21 октомври 2018 г.
Времетраене45 минути
Хронология
Мостът
Външни препратки
IMDb

Предупредителни знаци “ е третият епизод от деветия сезон на постапокалиптичния хорър телевизионен сериал Живите мъртви, излъчен по AMC на 21 октомври 2018 г. Той е написан от Кори Рийд и режисиран от Дан Лиу.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Строителството на моста продължава. Както е обещала на Мишон, Маги носи каруца с припаси от върха на хълма до Светилището, когато е спряна от група спасители, които търсят изчезналия си член Джъстин. Някои от Спасителите се подиграват на Маги, като я наричат „Вдовицата“, името, което Ниган е използвал унизително, но Арат и Лора, двама от главните Спасители, бързо спират това. Докато обсъждат това, от гората се появява реанимираното тяло на Джъстин. След като го убиват, става ясно, че Джъстин е умрял от човешка ръка, преди да се реанимира.

С разпространяването на слуха за убийството на Джъстин, се изостря напрежението в строителния лагер между Спасителите и другите групи. Рик пристига навреме, за да спре всяко незабавно насилие и обещава на Спасителите, че ще разследват. Рик започва да говори със собствените си хора, за да види дали са видели нещо. Отец Гейбриъл, който е трябвало да дежури с Ан, но се е оттеглил тайно, твърди, че не е видял нищо. Дарил е малко обиден, когато Рик предполага, че може да е убил Джъстин. Гейбриъл говори с Ан по-късно, но тя потвърждава, че не е видяла нищо, пропускайки факта, че е видяла да минава хеликоптер. Тя изразява загриженост, че чувства, че Спасителите не ѝ вярват, тъй като е наричана „Дамата на боклука“ и е обвинена от мнозина в убийството на Джъстин.

Рик решава да инициира няколко екипа, за да търсят улики в района за убиеца на Джъстин. Един екип включва Маги и Синди, които откриват, бродещи, привлечени към къща, където парче ламарина виси от покрива ѝ и вдига шум. Докато се приближават до къщата, за да я разчистят и да спрат шума, Синди обяснява, че това е мястото, където някои от нейните членове на Oceanside са живели преди Саймън и Спасителите да дойдат и да убият всичките им хора. Маги и Синди разчистват къщата, но са почти притиснати, когато група бродещи пробиват през вратата на къщата; Рик и другите двойки пристигат и се справят с бродещите точно навреме. Те осъзнават, че липсва един екип – Арат и Беатрис, които е трябвало да са по-близо, а освен това са и са извън радиоконтакт. Те отиват да търсят двамата и в крайна сметка намират Беатрис в безсъзнание, а нещата на Арат са оставени на земята наблизо.

Прегрупирайки се в лагера, Рик и неговите най-доверени съюзници решават да търсят отново, но без никаква помощ от Спасителите, в случай че те са виновни. Рик и Карол тръгват като една група и се натъкват на някои от спасителите, водени от Джед. Джед държи Карол под нож, като настоява Рик да пусне оръжието си, за да могат безопасно да се върнат в Убежището, но Карол успява да надвие Джед и да го намушка в рамото. Дарил и Маги намират няколко тела на бродещи, едното с харпун през него, и ги следват обратно до сградата на центъра за възстановяване, където няколко членове на Oceanside, включително Синди и Беатрис, държат Арат заложник. Синди разкрива, че те са били тези, които стоят зад убийствата на някои от Спасителите, като си връщат на онези, които са убили техните съпрузи, синове и братя. Тя оправдава действията им, като припомня решението на Маги да обеси Грегъри и обяснява, че Арат е отговорна за смъртта на брата на Синди. Синди си спомня какво е казала Арат в отговор на молбата ѝ за живота на брат си: „Без изключения“. След като чуват това, Маги и Дарил се обръщат, а Синди екзекутира Арат.

Ан се връща в Сметището. Тя намира скрит сандък и взема радио, с което се обажда с молба за вземане с хеликоптер. Мъжкият глас от другата страна пита дали тя има „А“ или „Б“, но тя няма нито едно. Мъжът ѝ казва да бъде готова на следващия ден, но само ако има „А“. Когато разговорът приключва, Ан вижда, че Гейбриъл я е последвал там и е чул обаждането. Гейбриъл заключава, че Ан преди е търгувала хора с този неизвестен агент и е планирала да направи това с Рик и него преди време. Ан казва, че ако той ѝ помогне, той също би могъл да се присъедини към тях. Гейбриъл отказва и планира да каже на Рик, но Ан го спира. Тя му казва, че някога го е смятала за „Б“, но той може да е „А“, от който се нуждае.

На следващия ден по-голямата част от Спасителите напускат строителния лагер, за да се върнат в Светилището. Маги и Дарил вземат друг път; Маги казва на Дарил, че са опитали по начина на Рик, но не се е получило, така че сега трябва да поемат в друга посока и е време да се срещнат с Нигън.

Оценка[редактиране | редактиране на кода]

„Предупредителни знаци“ получава одобрението на критиците. В Rotten Tomatoes епизодът има рейтинг на одобрение 100% със средна оценка 8,43 от 10 въз основа на 17 рецензии.[1]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]