Рагава КК

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Рагава КК
индийски художник, скулптор
Роден
1980 г. (40 г.)

Националност Флаг на Индия Индия
Семейство
Съпруга Нетра Срикант

Рагава КК е индийски художник, скулптор и артист, живеещ и работещ както в Индия, така и в САЩ. Известен е с ранните си рисунки, които прави с водни бои върху огромни художествени платна с голите си ръце и крака.

Биография и творчество[редактиране | редактиране на кода]

К.К. Рагава е роден в Бангалор, Южна Индия, през 1980 г.

Започва кариерата си през 1998 г. като аниматор във вестниците The Asian Age, The Indian Express, и The Times of India. Според много журналисти и съдържатели на галерии Рагава е един от най-бързо развиващите се и успешни артисти на Индия. Първата му изложба през 2000 г. в Бангалор е водена от индийската актриса Шабана Азуми. Експозицията е отразена в много от художествените среди.[1]

През 2005 г. Той обединява таланта си с „Gregangelo's Velocity Circus“, за да създадат Антропоморфизъм: Когато картините танцуват.

Рагава прави успешни съвместни проекти с различни танцьори, музиканти, актьори и други артисти. КК е женен за музикантката Нетра Срикант.

След като е забелязан от влиятелните кръгове по света Рагава е канен на много и различни събития, на които да говори и вдъхновява хората. Изявява се на TED конференцията през 2010 г. в Лонг Бийч Калифорния. Там е поканен да сподели идеи на сцената наравно с Джеймс Камерън, Бил Гейтс, Шерил Кроу, Беноит Мандербрът, и други.[2]

Източници[редактиране | редактиране на кода]