Рагава КК

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Рагава КК
Индийски художник, склуптор
Роден: 1980 г. (36 г.)

Рагава КК е роден в Бангалор, южна Индия през 1980-та г. Той е художник, склуптор и артист живеещ и работещ както в Индия, така и в САЩ.

Известен е с ранните си рисунки, които прави с водни бои върху огромни художествени платна с голите си ръце и крака.

Започва кариерата си през 1998г. като аниматор във вестниците The Asian Age, The Indian Express, и The Times of India. Според много журналисти и съдържатели на галерии Рагава е един от най-бързо развиващите се и успешни артисти на Индия. Първата му изложба през 2000г. в Бангалор е водена от индийската актриса Шабана Азуми. Експозицията е отразена в много от художествените среди.

През 2005г. Той обединява таланта си с Gregangelo's Velocity Circus за да създадат Антропоморфизъм: Когато картините танцуват. Шоуто е водено от Ан Гети.

Рагава прави успешни съвместни проекти с различни танцьори, музиканти, актьори и други артисти. КК е женен за музикантката Нетра Срикант, но все още няма деца.

След като е забелязан от влиятелните кръгове по света Рагава е какен на много и различни събития, на които да говори и вдъхновява хората.

Последната му изява е на TED конференцията през 2010г. в Лонг Бийч Калифорния. Там е поканен да сподели идеи на сцената наравно с Джеймс Камерън, Бил Гейтс, Шерил Кроу, Беноит Мандербрът и други.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Raghava KK speaker at TED"