Ръката, която люлее люлката

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Ръката, която люлее люлката
The Hand That Rocks the Cradle
Режисьори Къртис Хенсън
Сценаристи Аманда Силвър
В ролите Анабела Шиора, Ребека Де Морни, Ърни Хъдсън, Мат МакКой, Джулиън Мур, Маделин Зима, Джон де Ланси, Кевин Скоузени др.
Музика Греъм Ревел
Жанр Трилър, Драма
Премиера 10 януари 1992 г.
Времетраене 01:50:20
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Цветност Да
Външни препратки
IMDb Allmovie

„Ръката, която люлее люлката“ е американски психологически трилър от 1992 г., режисиран от Къртис Хансън, с участието на Анабела Шиора и Ребека Де Морни. Историята следва отмъстителна, психопатична бавачка, която иска да унищожи наивна жена и да открадне семейството ѝ.

Бременната с второ дете Клер отива на гинекологичен преглед при д-р Мот, който вместо преглед и упражнява сексуален тормоз. След случката, Клер и съпругът и Майкъл подават оплакване; вследствие на това докторът е намерен мъртъв, а бременната му жена Пейтър прави спонтанен аборт. След 6 месеца Клер вече е родила, а Пейтън идва и предлага услугите си на бавачка. Започва да се държи като майка с децата им, кърми бебето, а то отхвърля родната си майка. В къщата им има слабоумен негър – Соломон, който вижда сцената, но Пейтън го натопява и той е изгонен. Бившата любов и семейна приятелка Марлийн разбира коя е Пейтън и се опитва да я разобличи, но преди да успее да каже каквото и да е, бива убита в капан, предназначен за Клер – в парника стъклата се чупят и падат върху нея; отделно, Пейтън унищожава инхалаторите на Клер и за малко не умира от задушаване. На финала, всички са разбрали, че Пейтън е вдовицата на д-р Мот, дошла на търси отмъщение; гонят я, но тя се връща и се опитва да ги убие. Иска да вземе и децата, към които се е привързала и да ги гледа като тяхна майка. При една от схватките с Клер, Пейтън пада през прозореца и умира, а всички разбират, че Соломон е бил невинен.

Край на разкриващата сюжета част.