Санг Йонг Рекстън

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Rexton
Актуалният модел Rexton W
Актуалният модел Rexton W
МаркаSsangYong Motor
Произвеждан2001–до днес
Сглобяван вPyeongtaek, Южна Корея
ПодобниMercedes-Benz M-Class
ДизайнерGiugiaro
КласSUV
Други характеристики
Купе5-врати еднообемен
Междуосие2820 mm
Дължина4720 mm
Ширина1870 mm
Височина1830 mm
Rexton в Общомедия

Рекстън (Rexton) е модел високопроходим автомобил на южнокорейския SUV-специалист SsangYong Motor Company. Технологично базиран на платформата на Mercedes-Benz M-Class, Рекстън съчетава лекотата на управление и комфорта на лимузина със здравината и проходимостта на военен всъдеход. Предлага се в 5 или 7-местна конфигурация на седалките, без разлика в междуосието и в размерите на купето. Дизайнът на Рекстън е създаден в торинското студио Италдизайн (Italdesign) от легендарния Джорджето Джуджаро (Giorgietto Giugiaro). Производството на Рекстън стартира в края 2001 г. а през 2004, 2006, 2013 и 2015 г. моделът претърпява фейслифт и технологично усъвършенстване. От началото на 2016 година третото поколение на Rexton получава нов дизелов двигател с директно впръскване и работен обем 2.2 л, както и 7G-Tronic автоматична трансмисия от Mercedes-Benz.

Поради факта, че е шаси-базиран и издръжлив на екстремна екплоатация, от самото си създаване до днес Рекстън е на въоръжение в армията на своята родина Южна Корея. Доставяните на територията на ЕС (включително България) високопроходими автомобили Рекстън се произвеждат в завода на SSang Yong в Pyongtaek (Южна Корея) при тристепенна система за качествен контрол и в съответствие с технологичните и екологични норми на ЕС.

Първо поколение (2001–2006)[редактиране | редактиране на кода]

Галерия[редактиране | редактиране на кода]

Второ поколение (2006–2013)

Галерия[редактиране | редактиране на кода]

Трето поколение (2013–до днес)[редактиране | редактиране на кода]

Знакът W e запазен за премиум линията на Ssang Yong. Според маркетинг-специалистите, W означава едновременно Work of Art (Произведение на изкуството) и World class (Световна класа)

Галерия[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]