Сара Биазини

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Сара Биазини
френска актриса
Сара Биазини 
Родена: 21 юли 1977 г. (39 г.)

Сара Магдалена Биазини (на френски: Sarah Magdalena Biasini) е френска киноактриса.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Сара Биазини е родена на 21 юли 1977 г. в градчето Гасен в Югоизточна Франция, намиращо се на 9 км южно от Сен Тропе. Сара е 5-то поколение актриса в своето семейство - майка ѝ Роми Шнайдер, баба ѝ Магда Шнайдер, дядо ѝ Волф Албах-Рети, прабаба ѝ Роза Албах-Рети и прапрадядо ѝ Рудолф Рети са изключително успешни и известни немски актьори. Въпреки това Сара не говори немски - говори 4 езика, но не и немски. Сара е завършила Сорбоната в Париж.

Бащата на Сара е вторият съпруг на майка ѝ Даниел Биазини.

Днес Сара Биазини живее в Париж, заедно с дългогодишния си приятел Тристан Лекомте. Той е много известен във Франция, тъй като е изключително успешно реализирал се предприемач.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Сара Биазини дебютира като актриса на 27 години. Първият филм с нейно участие се казва "Printemps de vie" и е от 2004 година. През същата година, тя се снима в телевизионният филм "Julie, chevalier de Maupin", който и до днес си остава най-известният ѝ филм. Последният филм на Сара е от 2005 година и се казва "Mon petit doigt m'a dit".

Сара Биазини се снима за кориците на такива списания като "Пари мач" и "Ел". За първи път се снима за "Пари мач", когато е само на 6 години.

Най-добрите сайтове[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]