Софтуерна индустрия

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search

Софтуерната индустрия включва бизнеси по софтуерно разработване, поддръжка и публикуване, използващи различни бизнес модели. Индустрията също включва софтуерни услуги, като обучение, документация и консултиране.

Големина на индустрията[редактиране | редактиране на кода]

Според пазарния изследовател DataMonitor, големината за целия свят на софтуерната индустрия през 2008 е 303,8 млрд. долара, с увеличение от 6,5% в сравнение с 2007. Северна и южна америка заемат общо 42,6% от стойността на глобалния софтуерен пазар. DataMonitor предвижда за 2013, че глобалният софтуерен пазар ще има стойност от 457 млрд. долара с увеличение от общо 50,5% от 2008.[1]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ   Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Software industry“ в Уикипедия на английски. Оригиналната статия, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание, Споделяне на споделеното“, а за статии създадени преди юни 2009 — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната статия, както и преводната страница, за да видите списъка на съавторите.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]