Норберт Нюсле: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
добавки
Ред 6: Ред 6:
| роден-място=Хайделберг
| роден-място=Хайделберг
}}
}}
''' Норберт Нюсле ''' ({{lang-de|Norbert Nüssle}}) е съвременен немски [[живописец]]. Роден през [[1932]] г. в град [[Хайделберг]], той живее и работи в гр. [[Манхайм]].
''' Норберт Нюсле ''' ({{lang-de|Norbert Nüssle}}) е съвременен немски [[живописец]]. Роден през [[1932]] г. в град [[Хайделберг]], завършил романистика в родния си град. От 1963 г. живее и работи в гр. [[Манхайм]]. Един от най-известните художници в [[Метрополен регион Рейн-Некар|Метрополния регион Рейн-Некар]]. Работи предимно с техниката на [[колаж]]а. Много от творбите му са създадени по мотиви от [[Бретан (регион)|Бретан]], където Нюсле прекарва много време през последните десетилетия и който по думите му е негова „втора родина“.


== Изложби ==
== Изложби ==

Версия от 17:37, 7 ноември 2008

Норберт Нюсле
германски художник
Роден
23 юни 1932
Хайделберг
Починал
2 март 2012 г. (78 г.)
Норберт Нюсле в Общомедия

Норберт Нюсле (Шаблон:Lang-de) е съвременен немски живописец. Роден през 1932 г. в град Хайделберг, завършил романистика в родния си град. От 1963 г. живее и работи в гр. Манхайм. Един от най-известните художници в Метрополния регион Рейн-Некар. Работи предимно с техниката на колажа. Много от творбите му са създадени по мотиви от Бретан, където Нюсле прекарва много време през последните десетилетия и който по думите му е негова „втора родина“.

Изложби

Любопитно

Норберт Нюсле винаги подписва картините си с псевдонима Ноню (Nonü).

Външни препратки

http://www.nonue.de/

Шаблон:Германия-мъниче