Разлика между версии на „Димитър Аврамов (политолог)“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
Димитър Аврамов е роден на [[15 номеври]] [[1973]] в [[Пловдив]]. Завършва ГПЧЕ "Иван Вазов" с преподаване на руски и английски език. Между 1993 г. и 1998 г. учи "Политология" в [[Софийския университет]] "Св. Климент Охридски" и завършва със степен Магистър. Има специализация от университета в Загреб, където изучава прехода в бивша Югославия. Работил е като журналист в "Младежка редакция" на програма "Христо Ботев" на БНР и във вестник "Капитал". През 1998 г. участва като международен наблюдател в мисията на Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за мониторинг на изборите в Босна.
 
== Публицистика и изборни кампании ==
От 1996 г. участва в изборни кампании на дясно-центристки политически партии. През 2001 г., 2003 г. и 2005 г. работи в изборни щабове на Съюза на демократичните сили (СДС). През 2007 г. ръководи предизборния щаб на СДС в кампанията за "Избори за Европейски парламент през 2007". Кампанията не е успешна за СДС като партията получава 4,74% и остава под изборната бариера. От 2007 г. Аврамов работи като политически консултант и анализатор за български медии. Популярен е като политолог и политически коментатор. Има публикувани редица статии и интервюта по теми свързани с избори, българска, международна политика и IT във вестниците "Труд", "24 часа", "Монитор", "СЕГА" и др. Търсен е и като коментатор на теми и събития от американската вътрешна политика. Негови анализи и коментари са използвани в Дойче Веле и BBC. Редовно участва в коментарните предавания на различни български национални телевизии и радиостанции. Извън сферата на политологията и политиката, Аврамов управлява Интернет бизнес в България и САЩ.
 
От 1996 г. участва в изборни кампании на дясно-центристки политически партии. През 2001 г., 2003 г. и 2005 г. работи в изборни щабове на Съюза на демократичните сили (СДС). През 2007 г. ръководи предизборния щаб на СДС в кампанията за "Избори за Европейски парламент през 2007". Кампанията не е успешна за СДС. като партиятаПартията получава 4,74% и остава под изборната бариера от 5.5%. От 2007 г. След 2007 г. Аврамов работи като политически консултант, мениджър на изборни кампании и анализатор за български медии. Популярен е като политолог и политически коментатор. Има публикувани редица статии и интервюта по теми свързани с избори, българска, международна политика и IT във вестниците "Труд", "24 часа", "Монитор", "СЕГА" и др. Търсен е и като коментатор на теми и събития от американската вътрешна политика. Негови анализи и коментари са използвани в Дойче Веле и BBC. Редовно участва в коментарните предавания на различни български национални телевизии и радиостанции. Извън сферата на политологията и политиката, Аврамов управлява Интернет бизнес в България и САЩ.
 
== Интернет технологии ==
 
Извън сферата на политическите анализи, публицистиката и политиката Димитър Аврамов управлява Интернет бизнеси в България и САЩ. Той има [[хостинг]] компания в САЩ и е основател на един от първите български уеб хостинг доставчици. В края на 2009 г. създава [[Cloud bg]], иновативна Интернет компания, която излиза на хостинг пазара с първата в света [http://en.wikipedia.org/wiki/CPanel cPanel] Cloud ([[Изчисления в облак]]) хостинг услуга.
 
== Други ==
{{wikiquote|Димитър_Аврамов_(политолог)}}
 
* [http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1087166 Нагоре с краката - има ли логичен избор?], статия във в. "24 часа" - октомври 2011 г.
* [http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=896197 България заприлича на лош рапърски клип], статия във в. Труд - април 2011 г.
* [http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=709400 Партията на чакащите е единствената алтернатива на ГЕРБ], статия във в. Труд - декември 2011 г.
Анонимен потребител

Навигация