Защо Русия не е Америка: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
к.
Ред 21: Ред 21:
| бележки = не е издавана на [[български език]]
| бележки = не е издавана на [[български език]]
}}
}}
'''«Защо Русия не е Америка»''' е книга на руския журналист и полковник от [[Федерална служба за безопасност|ФСБ]] [[Андрей Паршев]] излязла през [[1999]] година.
'''«Защо Русия не е Америка»''' е книга на руския журналист и полковник от [[Федерална служба за безопасност|ФСБ]] [[Андрей Паршев]], излязла през [[1999]] г.


Книгата е посветена на доказване, че предвид характеристиките на [[Русия]], тя не е подходяща за развитието на [[либерализъм|либералния]] модел на пазарни реформи, и тяхното продължаване ще доведе до изчезването на голяма част от населението, и в крайна сметка ще се стигне до разпадането на страната.
Книгата е посветена на доказване на теорията, че предвид географските характеристики (климата и рядко заселената територия) на [[Русия]] страната не е подходяща за прилагането на [[либерализъм|либералния]] модел на пазарни реформи, а тяхното продължаване ще доведе до изчезването на голяма част от населението и в крайна сметка ще се стигне до разпадането на страната.


== Източници ==
== Източници ==
Ред 32: Ред 32:


{{Русия-мъниче}}
{{Русия-мъниче}}

[[Категория:Публицистика]]
[[Категория:Книги от 1999 година]]
[[Категория:Книги от 1999 година]]
[[Категория:Геополитическа терминология]]
[[Категория:Икономически книги]]
[[Категория:Икономика на Русия]]
[[Категория:Руски книги]]


[[ru:Почему Россия не Америка]]
[[ru:Почему Россия не Америка]]

Версия от 10:58, 22 януари 2012

Шаблон:Книга инфо «Защо Русия не е Америка» е книга на руския журналист и полковник от ФСБ Андрей Паршев, излязла през 1999 г.

Книгата е посветена на доказване на теорията, че предвид географските характеристики (климата и рядко заселената територия) на Русия страната не е подходяща за прилагането на либералния модел на пазарни реформи, а тяхното продължаване ще доведе до изчезването на голяма част от населението и в крайна сметка ще се стигне до разпадането на страната.

Източници

Вижте също

Шаблон:Русия-мъниче