Разлика между версии на „Паническо разстройство“

Направо към навигацията Направо към търсенето
Хипнотерапията е изключително ефективен метод за намаляване на честотата и силата на паническите атаки и за трайното им премахване
 
== Начини за справяне с паническите атаки ==
Психотерапията е един от най-известните начини за справяне. Добре е хубаво да проучите терапевта си, за да сте сигурни, че ще има ефект. Също така има много упражнение за успокояване. Ще приложа някои от тях тук.
 
* '''Коремно дишане''' : Както се вижда от името му при него се диша с корема, и то бавно, като седнете или легнете с лице нагоре и се отпуснете.Ако не можете да дишате с корем се старайте да дишате дълбоко. Целта е да възстановите контрола над дишането и баланса на кислород (когато сте задъхани поемате прекалено много кислород и това ви замайва).
* '''"Бръмченето на пчелата"''' : Запушвате ушите си, докосвате езика си с небцето и със затворена уста издавате звука "м" продължително. Това създава вибрации, които успокояват.
* '''Изготвяне на план за възстановяване''' : Може да си изготвите програма за справяне с паническото разстройство – това включва задължително план за спортуване, много работа оптимистично мислене. Може да видите такава програма в интернет за пример или да използвате готова такава.
 
Ако тези упражнения не помогнат може да потърсите още, но знайте, че '''взимането на антидепресанти е сериозна стъпка, има нужда от консултация с лекар за пристъпването към нея!''' И помнете, че '''НИКОЕ''' лекарство не може да постигне '''ВАШИЯ УСПЕХ'''.
 
== Източници ==
Анонимен потребител

Навигация