Списък с епизоди на Братя по оръжие

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Това е списъкът с епизоди на Братя по оръжие с оригиналните дати на излъчване в САЩ и България.

Заглавие Режисура Сценарий Първо излъчване Първо излъчване в България Рейтинг (в милиони)
1 „Курахи“ Фил Олдън Робинсън Ерик Йендресен и Том Ханкс 9 септември 2001 г. 5 февруари 2007 г. 9,90
Историята започва през юли 1942. Пета рота на 506-ти батальон към 101-ва въздушнодесантна пристига в лагер Токоа, Джорджия под командването на капитан Хърбърт Соубъл (в ролята Дейвид Шуимър). Садистичният Соубъл с удоволствие подлага войниците си на всякакви изпитания, които ще им дадат увереност и ще ги направят най-силната част от дивизията. Соубъл командва 5-та рота, но момчетата уважават повече лейтенант Уинтърс. Конфликтът изглежда неизбежен...
2 „Денят на дните“ Ричард Лонкрейн Джон Орлоф 9 септември 2001 г. 6 февруари 2007 г. 9,90
6 юни 1944. Денят на десанта. 5-та рота се спуска зад фронтова линия в Нормандия, но парашутистите се оказват пръснати из цялото бойно поле. Уинтърс се озовава във вражеска територия, а единственото му оръжие е неговият щик. След като се оказва, че командирът на 5-та рота е загинал при десанта, Уинтърс заема неговото място. Ще може ли поверената му рота да обезвреди немски гарнизон с четири оръдия? Последвалата операция влиза в историята.
3 „Карентан“ Микаел Саломон Е. Макс Фрай 16 септември 2001 г. 7 февруари 2007 г. 7,27
7 юни – 12 юни 1944 Редник Албърт Блайт е сред парашутистите спуснати в над Нормандия в деня на десанта. Пета рота получава задачата да завземе град Карентан. Карентан е нужен на Съюзниците, за да могат частите от плажовете Юта и Омаха да се съберта и да продължат навътре в страната. Пета рота успява да превземе града, но немските картечници, снайпери и мунохвъргачки взимат жертви. След успешното завземане на града, Пета рота трябва да удържи позициите си и да отблъсне контраатаката на немците, която е неизбежна, тъй като градът е също толкова важен и за тях. Блайт се озовава на предната линия и трябва да се пребори със страха си от това да убие човек или той самият да бъде убит.
4 „Попълнения“ Дейвид Нътър Греъм Йост 23 септември 2001 г. 8 февруари 2007 г. 6,29
В Пета рота и петстотин и шести полк идват млади попълнения и нови офицери на мястото на загиналите по време на операциите в Нормандия и Франция. Едва излезли от въздушно десантната школа те взимат участие в Операция Маркет Гардън – най-значителната парашутно десантна операция, целяща приключване на войната до Коледата на 1944-та. Информацията, която имат от разузнаването сочи, че германските части са съставени от възрастни хора и членове на Хитлерюгенд. Информацията, обаче, се оказва невярна и битката се оказва една от най-кървавите. Съюзниците са спуснати зад вражеските линии в Холандия със задачата да превземат Айндховен, Ниймеген и Арнем. Пета рота има за задача да завземе Айндховен и да го удържи до пристиганет на 30-и танков корпус.
5 „На кръстопът“ Том Ханкс Ерик Йендресен 30 септември 2001 г. 12 февруари 2007 г. 6,13
Октомври-декември 1944. Капитан Ричард Уинтърс е повишен и вече не е командир на 5-та рота. Фактът, че прекарва повечето време зад бюро, го кара да си спомня с носталгия дните, в които е водил 5-та рота в сражения. Уинтърс получава 48-часов отпуск в Париж, а новият командир на 5-та рота, лейтенант Дайк, ги уведомява, че е започнала невиждана немска офанзива в Ардените и ротата трябва да се отправи към Бастон.
6 „Бастон“ Дейвид Лиланд Брус Маккена 7 октомври 2001 г. 13 февруари 2007 г. 6,42
Битката при Бастон е последната офанзива на Хитлер и затова е внимателно планирана така, че да се увенчае с успех. Той замисля да обгради американските войници в Арденската гора, да им отреже снабдяването с провизии и те да се окажат в снежен капан в най-студените дни на годината. Момчетата изглеждат обречени, но те знаят едно: парашутистите се бият най-добре, когато са обградени.
7 „Повратната точка“ Дейвид Франкел Греъм Йост 14 октомври 2001 г. 14 февруари 2007 г. 6,43
Януари 1945-а – Пета рота е окопана в покрайнините на Фой – град държан от немците. В очакване на нападението над града, Пета рота трябва да преживее постоянните немски бомбардировки. Джо Той се връща в ротата, но заедно с Гарниер са тежко ранени по време на поредния бараж. Бък Комптън става свидетел на това и руха психически. По време на друга атака Лъз става свидетел на смъртта на Мък и Пенкала. Когато идва времето Пета рота да щурмува града, командирът на ротата, Дайк, се вцепенява по време на битката и ротата е пометена от вражеския огън. Уинтърс нарежда на Спиърс да го замести и Пета рота накрая си намира достоен командир.
8 „Последният патрул“ Тони Ту Брус Маккена и Ерик Борк 21 октомври 2001 г. 15 февруари 2007 г. 5,95
След като преживява ужасите на Бастон, Пета рота се озовава в Хагенау. Новодошлият неопитен лейтенант Ханк Джоунс веднага изявява желание да участва в опасна мисия за взимане на германски пленници. Уебстър се завръща в ротата след като по-рано е бил ранен и се оказва изолиран заради това, че не е преживял Бастон както останалите. Джоунс и Уебстър взимат участие в мисията, но всички са в голяма опасност, тъй като им е забранено да носят каски или нещо друго, което би могло да ги забави.
9 „Защо се бием“ Дейвид Франкел Джон Орлофк 28 октомври 2001 г. 19 февруари 2007 г. 6,08
Когато 5-та рота влиза в самата Германия, тя не среща никаква съпротива. Мнозина се впускат да плячкосват и грабят от немските къщи. Майор Уинтърс държи под око приятеля си Никсън, който изживява труден период. Ясно е, че войната почти е свършила. В този епизод 5-та рота се сблъсква с ужасите на холокоста, след като открива нацистки концентрационен лагер. Гледките са потресаващи...
10 „Точки“ Микаел Саломон Ерик Йендресен и Ерик Борк 4 ноември 2001 г. 20 февруари 2007 г. 5,05
Последен епизод. Пета рота влиза в Берхтесгарден където се намира Орловото гнездо на Хитлер и очакваното място за последен отпор на нацистите. Втората световна война е към края си и за мъжете от Пета рота има два варианта – да се приберат у дома или да бъдат прехвърлени в Япония, където бойните действия продължават. А това зависи от няколко точки във военното им досие.