Списък с епизоди на „Древните“

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Древните е американски свръхестествен хорър-фентъзи сериал, разработен от Джули Плек. Сериалът стартира на 3 октомври 2013 по американския канал The CW.

Това е списъкът с епизоди на сериала.

Сезони и епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Епизоди Излъчване
Премиера Финал
Pilot 1 25 април 2013 25 април 2013
1 22 3 октомври 2013 13 май 2014
2 22 6 октомври 2014 11 май 2015
3 22 8 октомври 2015 20 май 2016
4 13 17 март 2017 23 юни 2017
5 13 18 април 2018

Списък с епизоди[редактиране | редактиране на кода]

# Заглавие Режисура Сценарий Първо излъчване Рейтинг (в милиони)
0 1 'Древните'
("The Originals")
Крис ГрисмърДжули Плек 25 април 2013 2.24
След като разбира по мистериозен начин, че нещо се заформя срещу него в Ню Орлиънс, Клаус отива в града, който той и семейството са помогнали да се изгради. Въпросите на Клаус го отвеждат до среща с неговото бивше протеже Марсел, харизматичен вампир, който има пълен контрол над хората и свръхестествените обитатели на града. Решен да помогне на брат си да получи изкупление, Илайджа тръгва с Клаус и скоро научава, че и Хейли е дошла във Френския квартал, търсейки следи за миналото на семейството си и е попаднала в ръцете на мощна вещица на име Софи. Междувременно в Мистик Фолс, Деймън и Стефан продължават с техния план за Елена, докато Катрин разкрива изненадваща уязвимост пред Ребека и я моли да достави съобщение.

Сезон 1 (2013-2014)[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът стартира на 3 октомври 2013 по американския канал The CW, а финалът на сезона е на 13 май 2014.

# Заглавие Режисура Сценарий Първо излъчване Рейтинг (в милиони)
1 1 'Винаги и завинаги'
("Always and Forever")
Крис ГрисмърМайкъл Нардучи & Джули Плек 3 октомври 2013 2.21
Клаус Майкълсън, първородният вампир-върколак, хибрид, се завръща в привлекателното за всякакви свръхестествени същества място – френския квартал на Ню Орлиънс, град, който семейството му е помогнало да се построи преди повече от 300 години. Решен да помогне на брат си, Илайджа оставя сестра им Ребека и последва Клаус. Илайджа научава, че красивият и непокорен върколак, Хейли, е попаднала в ръцете на могъща вещица на име Софи Девъро. Когато Софи разкрива няколко променящи живота новини, Илайджа осъзнава, че на Първородното семейство може би му е даден втори шанс за човечност и изкупление. Клаус обаче е по-заинтригуван от неочакваната среща с бившето си протеже, Марсел, харизматичен, но жесток вампир, който сега има пълен контрол над свръхестествените обитатели на Ню Орлиънс. Клаус дава обещание да си върне това, което е имал преди – силата, града и семейството си. В епизода участват още Камил и Давина.
2 2 'Къщата на изгряващия син'
("House of the rising son")
Брад ТърнърДиан Адему-Джон & Деклан де Барра 8 октомври 2013 1.92
Когато Ребека пристига в Ню Орлиънс по настояване на брат ѝ Илайджа, тя среща Хейли, която ѝ поднася някои неочаквани новини. Загрижена, че брат ѝ Клаус ще извърши нещо нередно, Ребека иска помощ от непреклонната Софи. Отчаяна, Хейли взима нещата в свои ръце, но нещата бързо заемат опасен обрат. Решен да разкрие тайното оръжие на Марсел, Клаус е една стъпка преди другите и изпълнява плана си. Междувременно, след спречкване с Марсел, Ребека си припомня всичкия гняв и разочарованията, които Клаус ѝ е причинил през годините. Накрая Марсел използва помощта на Давина за собствения си опасен план.
3 3 'Заплетени в синьо'
("Tangled up in blue")
Крис ГрисмърБарт Никерсън & Ашли Лайл 15 октомври 2013 2.22
След като разкриват интригуващи тайни за някои от доверените хора на Марсел, Клаус и Ребека отиват заедно, за да се опитат да разгадаят империята на Марсел от вътре, въпреки опасенията на Илайджа. Те получават помощ от Софи, която се страхува да се намеси, заради гнева на тайното оръжие на Марсел – Давина. Ребека подло кани нищо неподозиращата Камил на грандиозно вампирско парти, организирано от Марсел, с което цели да го ядоса. Другаде, Хейли научава от Сабин, че свръхестествени създания в Ню Орлиънс са реагирали на потенциалното съществуване на бебето хибрид.
4 4 'Момиче в Ню Орлиънс'
("Girl in New Orleans")
Джес УорнМишел Парадайс & Майкъл Нардучи 22 октомври 2013 2.23
Годишният музикален фестивал "Dauphine Street" наближава и Давина копнее за една вечер навън, тя убеждава Марсел да ѝ позволи да присъства. Той се съгласява с неохота, но моли Ками да я наглежда. Агнес убеждава Хейли да посети мистериозен доктор и там тя прави шокиращо разкритие. Междувременно Клаус започва да се интересува повече от Ками, която му разкрива обезпокоителна информация относно миналото си, а упоритата Ребека си е поставила за цел да стигне до дъното на история за странна среща, в която е замесен Илайджа.
5 5 'Грешници и светци'
("Sinners and saints")
Крис ГрисмърДжули Плек & Маргарет Мъкинтър 29 октомври 2013 2.05
Разгневен от последните събития, засягащи безопасността на нероденото му бебе, Клаус иска някои отговори от Софи, вярвайки, че тя е замесена. Софи разкрива на Клаус и Ребека обезпокояваща тайна от миналото си. Междувременно, Марсел иска Клаус да го придружи до блатистата река, заради страховитите останки, които са открити там, а Ребека, Софи и Хейли тръгват на своя собствена мисия. Давина се доверява на неочакван съюзник и разкрива шокираща информация за вещиците, което в крайна сметка води до тревожни открития.
6 6 'Плод от отровното дърво'
("Fruit of the poisoned tree")
Майкъл А. АловицДиан Адему-Джон & Чарли Чарбону 5 ноември 2013 2.03
Когато Клаус разбира, че животът на Хейли е застрашен, той прибягва до екстремни мерки, за да защити нея и нероденото им дете. Ками трудно се справя с трагичните събития от миналото си и затова се обръща към отец Кийрън за съвет. Марсел чувства, че не може да се довери на никой и посещава свой стар приятел, от който иска помощ. Междувременно Давина се опитва да разбере как да контролира магията си. Накрая Клаус съобщава изненадващи новини на отец Кийрън.
7 7 'Клъвопролитие'
("Bloodletting")
Джефри ХънтМайкъл Русо & Майкъл Нардучи 12 ноември 2013 2.40
Когато някой от миналото на Хейли се появява внезапно, тя започва да се тревожи за себе си и бебето. Въпреки нарастващото напрежение в отношенията им, Клаус и Илайджа се обръщат към Сабин, за да им помогне да намерят изчезналата Хейли. След като отива до реката, Клаус се озовава на изненадваща и опасна среща с неочакван посетител. Междувременно Давина успява да направи неочаквана връзка с някой, а Марсел предлага на Ребека съблазнителна оферта, която я оставя раздвоена.
8 8 'Реката на заден ход'
("The river in reverse")
Джес УорнДеклан де Барра & Джули Плек 26 ноември 2013 2.38
Ребека, изправена пред трудно решение, се обръща към отец Кериан за насока. Илайджа се бори с последствията от скорошен спор с Клаус. Хейли остава на негова страна, но скоро се отдръпва заради някой, който хвърля светлина върху миналото ѝ. Междувременно, отчаяната Ками се опитва да намери смисъла на загадъчно съобщение, на което попада случайно. Накрая, нищо неподозиращият Марсел разкрива информация включваща Клаус, конфронтацията ще завърши с неочакван обрат.
9 9 'Управляваща болка в Ню Орлиънс'
("Reigning pain in New Orleans")
Джошуа БътлърАшли Лайл & Барт Никерсън 3 декември 2013 2.33
Марсел, дълбоко противоречив от последните събития, е изненадан, когато Клаус е открит към него за някои провинения от миналото си. Ками се опитва да открие смисъла на загадъчно съобщение, на което се е натъкнала и е обезпокоена, когато разкрива някои неща за миналото на Клаус. В същото време, в изненадващ обрат на събитията, групировката от хора взема нещата в свои ръце, което води до насилствени сблъсъци. Когато Хейли научава за план, целящ да навреди на върколаците до блатото, тя се обръща за помощ към Илайджа и Ребека. След като отиват към блатото, те се натъкват на върколак на име Ева, която разполага с информация, водеща ги до шокиращи разкрития.
10 10 'Ковчежни момичета'
("The casket girls")
Джес УорнЧарли Чарбону & Мишел Парадайс 14 януари 2014 2.07
Докато Давина се опитва да помогне на Камил да си върне спомените, след като и е било въздействано множество пъти, Клаус, Илайджа и Марсел се опитват да я намерят и използват увлечението ѝ по Тимъти за да привлекат вниманието ѝ. Когато научава, че Давина е свободна, Софи Девъро моли Хейли да ѝ помогне да намерят гробището на Селест (старо увлечение на Илайджа) за да може Софи да абсорбира нейната същност и да я използва за важни причини. Когато Давина се изправя срещу Клаус, Ребека помага на Давина и се опитва да докаже доверието ѝ. Ребека планира и започва да създава нови приятелства за да може да завземе града. Междувременно, Софи намира гроба на Селест и Илайджа разбира за опасността за която Давина е говорила.
11 11 'Après Moi, Le Déluge'
("Après Moi, Le Déluge")
Лесли ЛибманМаргарет Мъкинтър & Диан Адему-Джон 21 януари 2014 2.51
12 12 'Танцувай обратно от гроба'
("Dance back from the grave")
Роб ХардиМайкъл Русо & Майкъл Нардучи 28 януари 2014 2.32
13 13 'Град на полумесец'
("Crescent city")
Крис ГрисмърМайкъл Нардучи & Джули Плек 4 февруари 2014 2.10
14 14 'Дълъг път обратно от ада'
("Long way back from hell")
Мат ХастингсАшли Лайл & Барт Никерсън 25 февруари 2014 1.83
15 15 'Le Grand Guignol'
("Le Grand Guignol")
Крис ГрисмърДеклан де Барра & Диан Адему-Джон 4 март 2014 1.80
16 16 'Сбогом на Storyville'
("Farewell to Storyville")
Джес УорнМайкъл Нардучи 11 март 2014 1.73
17 17 'Луна над улица „Бърбън“'
("Moon over Bourbon Street")
Майкъл РобисънМишел Парадайс & Кристофър Холиър 18 март 2014 1.53
18 18 'Голямото затруднение'
("The big uneasy")
Лесли ЛибманМаргарет Мъкинтър & Майкъл Русо 15 април 2014 1.52
19 19 'Немигаща смърт'
("An unblinking death")
Кели СайръсАшли Лайл & Барт Никерсън 22 април 2014 1.50
20 20 'По-близка разходка с теб'
("A closer walk with thee")
Съливан УайтКарина Адли Мъкензи & Джули Плек 29 април 2014 1.77
21 21 'Битката за Ню Орлиънс'
("The battle of New Orleans")
Джефри ХънтЧарли Чарбону & Майкъл Нардучи 6 май 2014 1.44
22 22 'От люлка до гроб'
("From a cradle to a grave")
Мат ХастингсДиан Адему-Джон 13 май 2014 1.76

Сезон 2 (2014-2015)[редактиране | редактиране на кода]

На 13 февруари 2014 американският канал The CW обявява, че сериалът е подновен за втори сезон. Премиерата е на 6 октомври 2014, а финалът на сезона е на 11 май 2015.

# Заглавие Режисура Сценарий Първо излъчване Рейтинг (в милиони)
23 1 'Прераждане'
("Rebirth")
Ланс АндерсънМаргарет Мъкинтър & Джули Плек 6 октомври 2014 1.37
24 2 'Жив и здрав'
("Alive and kicking")
Джефри ХънтМишел Парадайс & Майкъл Нардучи 13 октомври 2014 1.29
25 3 'Всеки син на майка си'
("Every mother's son")
Дермот ДоунсКристофър Холиър 20 октомври 2014 1.27
26 4 'Живей и се остави да умреш'
("Live and let die")
Джефри ХънтАшли Лайл & Барт Никерсън 27 октомври 2014 1.31
27 5 'Червена врата'
("Red door")
Майкъл РобисънДеклан де Барра & Диан Адему-Джон 3 ноември 2014 1.09
28 6 'Колело вътре в колелото'
("Wheel inside the wheel")
Мат ХастингсМайкъл Русо & Майкъл Нардучи 10 ноември 2014 1.46
29 7 'В преследване на дяволската опашка'
("Chasing the devil's tail")
Джес УорнКарина Адли Мъкензи & Кристофър Холиър 17 ноември 2014 1.44
30 8 'Братята, които забравиха, че ги е грижа'
("The brothers that care forgot")
Майкъл АловицЧарли Чарбону & Мишел Парадайс 24 ноември 2014 1.26
31 9 'Картата от моменти'
("The map of moments")
Лесли ЛибманМаргарет Мъкинтър & Джули Плек 8 декември 2014 1.41
32 10 'Ще настроя флага ти на огън'
("Gonna set your flag on fire")
Роб ХардиАшли Лайл & Барт Никерсън 19 януари 2015 1.52
33 11 'Братството на прокълнатите'
("Brotherhood of the damned")
Съливан УайтКайл Арингтън & Диан Адему-Джон 26 януари 2015 1.74
34 12 'Светилище'
("Sanctuary")
Мат ХастингсДеклан де Барра & Майкъл Нардучи 2 февруари 2015 1.47
35 13 'Дяволът е прокълнат'
("The devil is damned")
Ланс АндерсънКристофър Холиър & Джули Плек 9 февруари 2015 1.22
36 14 'Обичам те, сбогом'
("I love you, goodbye")
Мат ХастингсКарина Адли Мъкензи & Майкъл Нардучи 16 февруари 2015 1.44
37 15 'Всички те питаха за теб'
("They all asked for you")
Крис ГримсърМишел Парадайс 9 март 2015 1.40
38 16 'Спаси душата ми'
("Save my soul")
Кели СайръсМайкъл Русо 16 март 2015 1.25
39 17 'Изискан труп'
("Exquisite corpse")
Дермот ДоунсДеклан де Барра & Диан Адему-Джон 6 април 2015 1.12
40 18 'Нощта има хиляди очи'
("Night has a thousand eyes")
Джес УорнАшли Лайл & Барт Никерсън 13 април 2015 1.01
41 19 'Когато дигата се скъса'
("When the levee breaks")
Бетъни РуниМаргарет Мъкинтър 20 април 2015 1.30
42 20 'Град под морето'
("City beneath the sea")
Лесли ЛибманКарина Адли Мъкензи & Чарли Чарбону 27 април 2015 1.20
43 21 'Огън с огън'
("Fire with fire")
Дейвид СтрейтънМайкъл Нардучи 4 май 2015 1.14
44 22 'Пепел при пепелта'
("Ashes to ashes")
Мат ХастингсКристофър Холиър & Диан Адему-Джон 11 май 2015 1.19

Сезон 3 (2015-2016)[редактиране | редактиране на кода]

Американският канал The CW обявява, че сериалът е подновен за трети сезон. Премиерата е на 8 октомври 2015, а финалът на 20 май 2016.

# Заглавие Режисура Сценарий Първо излъчване Рейтинг (в милиони)
45 1 'За следващото хилядолетие'
("For the next millennium")
Ланс АндерсънМайкъл Нардучи 8 октомври 2015 0.89
46 2 'Ти окачи луната'
("You hung the moon")
Джефри ХънтКарина Адли Макензи 15 октомври 2015 1.12
47 3 'Ще те видя в ада или Ню Орлиънс'
("I'll see you in hell or New Orleans")
Майкъл ГросманДеклан де Бара & Мишел Парадайс 22 октомври 2015 0.95
48 4 'Разходка в дивата страна'
("A walk on the wild side")
Мат ХастингсАшли Лайл & Барт Никерсън 29 октомври 2015 1.07
49 5 'Писмото на брадвата'
("The axeman's letter")
Майкъл А. АловицМайкъл Русо & Диан Адему-Джон 5 ноември 2015 0.97
50 6 'Красива грешка'
("Beautiful mistake")
Стивън ДеПолКристофър Холиър & Кайл Арингтън 12 ноември 2015 0.98
51 7 'Отвъд лесното'
("Out of the easy")
Бетани РууниБо ДеМайо & Мишел Парадайс 19 ноември 2015 0.80
52 8 'Другото момиче в Ню Орлиънс'
("The other girl in New Orleans")
Кели СайръсМайкъл Русо & Майкъл Нардучи 3 декември 2015 1.17
53 9 'Спасител'
("Savior")
Мат ХастингсКарина Адли Макензи & Диан Адему-Джон 10 декември 2015 0.97
54 10 'Призрак по Мисисипи'
("A ghost along the Mississippi")
Майкъл ГросманДеклан де Бара 29 януари 2016 0.95
55 11 'Диво сърце'
("Wild at heart")
Джон ХиамсАшли Лайл & Барт Никерсън 5 февруари 2016 0.92
56 12 'Мъртви ангели'
("Dead angels")
Дарън ЖенеКайл Арингтън & Майкъл Нардучи 12 февруари 2016 0.80
57 13 'Кутия с форма на сърце'
("Heart shaped box")
Крис ГрисмърМишел Парадайс & Кристофър Холиър 19 февруари 2016 0.87
58 14 'Трамвай Желание'
("A streetcar named Desire")
Мат ХастингсБо деМайо & Диан Адему-Джон 26 февруари 2016 1.07
59 15 'Обаждане от стар приятел'
("An old friend calls")
Джефри ХънтКарина Адли Макензи & Майкъл Русо 4 март 2016 0.88
60 16 'Сам с всички'
("Alone with everybody")
Шанел ЧуперАшли Лайл & Барт Никерсън 1 април 2016 0.93
61 17 'Зад черния хоризонт'
("Behind the black horizon")
Джоузеф МорганДеклан де Бара & Диан Адему-Джон 8 април 2016 0.89
62 18 'Дяволът идва с въздишка'
("The devil comes here and sighs")
Джеси УорнКайли Арингтън & Мишел Парадайс 15 април 2016 0.86
63 19 'Без повече тъга'
("No more heartbreaks")
Милисънт ШелтънСелест Вазкуес & Майкъл Нардучи 29 април 2016 0.93
64 20 'Нищо не остава погребано'
("Where nothing stays buried")
Джон ХиамсКарина Адли Макензи & Кристофър Холиър 6 май 2016 0.83
65 21 'Дай им Ада, дете'
("Give 'Em Hell, kid")
Джефри ХънтАшли Лайл & Барт Никерсън 13 май 2016 0.79
66 22 'Кървавата корона'
("The bloody crown")
Мат ХастингсБу ДеМайо & Диан Адему-Джон 20 май 2016 0.85

Сезон 4 (2017)[редактиране | редактиране на кода]

Американският канал The CW обявява, че сериалът е подновен за четвърти сезон. Премиерата е на 17 март 2017, а финалът е на 23 юни 2017.

# Заглавие Режисура Сценарий Първо излъчване Рейтинг (в милиони)
67 1 'Събери убийците'
("Gather up the killers")
Ланс АндерсънМайкъл Русо & Майкъл Нардучи 17 март 2017 1.05
68 2 'Без пощада'
("No quarter")
Бетани РууниТалиша Рагс & Мишел Перадайс 24 март 2017 0.99
69 3 'Посетител на останки'
("Haunter of ruins")
Джефри ХънтКарина Адли Мъкензи & Деклан де Бара 31 март 2017 0.93
70 4 'Стопаните на къщата'
("Keepers of the house")
Джоузеф МорганБо ДеМайо & Кристофър Холиър 7 април 2017 1.08
71 5 'Чувам, че чукаш'
("I hear you knocking")
Крис ГрисмърКайл Арингтън 14 април 2017 0.87
72 6 'Торба с кобри'
("Bag of cobras")
Джес УорнМайкъл Русо & Мишел Парадайс 28 април 2017 0.96
73 7 'Висока вода и дъщерята на дявола'
("High water and a devil's daughter")
Чарлс Майкъл ДейвисСелесте Васкез & Карина Адли Макензи 5 май 2017 0.93
74 8 'Вуду в кръвта ми'
("Voodoo in my blood")
Джон ХиамсТалиша Регс & Кристофър Холиър 12 май 2017 0.85
75 9 'Кралица на смъртта'
("Queen death")
Никол РубиоБо деМайо 19 май 2017 0.84
76 10 'Въображаем'
("Phantomesque")
Даниел ГилийсК. С. Пери & Кайл Арингтън 2 юни 2017 1.03
77 11 'Духът тук няма да бъде разбит'
("A spirit here that won't be broken")
Ханел КулпепърКарина Адли Макензи & Майкъл Русо 9 юни 2017 0.89
78 12 'Вуду детe'
("Voodoo child")
Майкъл ГросманМишел Парадайс & Кристофър Колиър 16 юни 2017 1.01
79 13 'Празникът на всички грешници'
("The feast of all sinners")
Бетани РууниМайкъл Нардучи 23 юни 2017 0.80

Сезон 5 (2018)[редактиране | редактиране на кода]

Американският канал The CW обявява, че сериалът е подновен за пети сезон. Премиерата е на 18 април 2018.

# Заглавие Режисура Сценарий Първо излъчване Рейтинг (в милиони)
80 1 'Където остави сърцето си'
("Where you left your heart")
Ланс АндерсънМаргарет МакИнтайр 18 април 2018 0.97
81 2 'Един погрешен завой на Бърбън'
("One wrong turn on Bourbon")
Карол БанкърКарина Адли МакКензи 25 април 2018 1.03
82 3 'Не ме оставяй'
("Ne me quitte pas")
Джоузеф МорганК. С. Пери & Мишел Парадайс 2 май 2018 0.90
83 4 'Между дявола и дълбокото синьо море'
("Between the devil and the deep blue sea")
Майкъл ГросманБо деМайо & Кайл Арингтън 9 май 2018 0.76
84 5 'Не ти ли разбива сърцето'
("Don't it just break your heart")
Джефри БърдБианка Самс & Джефри Лийбър 16 май 2018 0.80
85 6 'Какво ще оставя след себе си'
("What, will, I, have, left")
Чарлс Майкъл ДейвисМаргарет МакИнтайр 30 май 2018 0.82
86 7 'Бог ще отрови водата'
("God's gonna trouble the water")
Карл ШотънБианка Самс & Джули Плек 6 юни 2018 0.77
87 8 'Добрината на непознатите'
("The kindness of strangers")
Кели СайръсБо деМайо & Карина Адли МакКензи 13 юни 2018 Неизвестно
88 9 'Нямаме много време, за да обичаме'
("We have not long to love")
Бетъни РууниК. С. Пери & Мишел Парадайс 20 юни 2018 Неизвестно
89 10 'Там в изчезващата светлина'
("There in the disappearing ligh")
Даниел ГилийсЕва Маккена & Джефри Либер 11 юли 2018 Неизвестно
90 11 'До деня, в който умра'
("Til the day I die")
Джефри Уинг ШотцКайл Арингтън & Маргьорит Макинтайър 18 юли 2018 Неизвестно
91 12 'Приказката за двата Вълка'
("The tale of two Wolves")
Руди ПерсикоКарина Адли Макензи & Кайл Арингтън 25 юли 2018 Неизвестно
92 13 'Когато Светиите маршируват'
("When the Saints go marching in")
Ланс АндерсънДжефри Либер & Кайл Арингтън 1 авг 2018 Неизвестно