Уикипедия:Заявки към администраторите/2010/33

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Преместване на Икона (Християнство)[редактиране на кода]

Моля Икона (Християнство) да се премести като Икона. Причина — титулярно значение--Ket 21:06, 16 август 2010 (UTC)

Ok --Nadina 21:27, 16 август 2010 (UTC)

Мико[редактиране на кода]

Интересно защо тази заявка от последната седмица остана пренебрегната --PtBg 13:28, 17 август 2010 (UTC)

Не бих казал, че това са непременно лични нападки, въпреки, че вървят доста близко до ръба, доколкото „[Редакторите трябва] да уважават правото на другите да имат различни мнения (това не означава да се съгласят с различното мнение, а да се съгласят, че то може да съществува и да е добре обосновано). Някой може да смята дадено мнение за крайно, но дори и да е така, Уикипедия се стреми към неутрална гледна точка, а не към изключване на малко разпространени мнения.“ Трудно администратор би се съгласил да блокира някого заради такива реплики, без значение дали този някой се казва Мико, PtBg или Лъчезар. Друг е въпросът дали е редно да се води така спор. Според мен не е, но в крайна сметка не съм се запознавал достатъчно подробно с дискусията и контекста, че да преценя доколко е било предизвикано или не. ЛъчезарБ/П 16:53, 17 август 2010 (UTC)
Ключът е в "уважение на различното мнение". Но, омръзна ми да наричат опитите ми за дискусия "лъжа", моите действия да определят като "цирк", да си сменят постоянно потребителските имена Мико - Алиса в дискусията, очевадно да пренебрегват мнението ми в дискусията. Това се нарича скрита обида и би трябвало да има блокиране и за това. --PtBg 17:19, 17 август 2010 (UTC)
Мико и Алиса са двама съвсем отделни души, уверявам те. Познавам ги лично, и определено не бих казал, че могат да бъдат сбъркани. Най-малкото Мико не би изглеждал толкова добре с къса пола (съжалявам, Мико, ама то същото важи и за мен, де). Ухилен съм Иначе за „лъжа“, „цирк“ и прочие мнението ми е както за „клоун“. Аз или не бих блокирал никого за такива неща (според мен може да се приемат за допустими в по-разгорещена дискусия, стига да са инцидентни), или бих блокирал за всяко от тях. Обаче не съм администратор, така че оставям на преценката на тези, които са. Впрочем, не претендирам, че разбирам достатъчно въобще, така че моето мнение си е просто... мое. :-) ЛъчезарБ/П 17:42, 17 август 2010 (UTC)
Знам, че са отделни физически души. Но действат като от един отдел, и единното обръщение спестява разводняване. Да повторя от Уикипедия:Разговори мисълта си, че не е само въпрос в блокирането, надявам се наистина от тях на повече колегиалност за напред. --PtBg 18:14, 17 август 2010 (UTC)

Защита на Иван Хаджийски[редактиране на кода]

Може ли да помоля някой администратор да защити отново Иван Хаджийски (история) докато не се решат окончателно споровете? Струва ми се, че това е по-добрият вариант в сравнение с блокиране на този или онзи редактор, та да няма сърдения после. Освен това, въпреки, че очевидно е най-безболезнено да се защити страницата към текущата версия към момента на блокиране, все пак бих помолил да се провери дали в нея няма някакви фрапантни грешки (от типа на счупени източници), както нерядко се случва при редакторски войни — в крайна сметка не трябва да забравяме, че хората ще продължават да четат Уикипедия, без дори да се интересуват от войните между редакторите. Благодаря. ЛъчезарБ/П 16:47, 17 август 2010 (UTC)

Бих помолил, да сложите шаблон, че статията е спорна, ако я защитавате.
Поне в последните няколко минути, има раздвижване в беседата, т.е. ми се струва, че има шанс да се изчака за разумно развитие. --PtBg 17:08, 17 август 2010 (UTC)
Да, то такъв шаблон си има: {{Защитена страница}}, че даже по едно време работех над подобрен вариант, ама така и си остана недовършен. По принцип би трябвало да се слага на всяка защитена заради редакторска война страница. ЛъчезарБ/П 17:14, 17 август 2010 (UTC)

Нека гласовете за защитата на статията станат два. Ако е възможно нека тя да продължи по-дълго, че страстите се разгоряха успоредно с климатичните. Едва ли на обикновения посетител и читател в уикипедия ще е проблем една дума. Има редица по-плачевни статии чакащи корекция, а ние хабим най-вече време за един безмислен (за мене) спор. --Izvora 17:10, 17 август 2010 (UTC)

Все пак преди да защите призовете ответната страна Мико (Алиса) към етично поведение ?!? Това също би помогнало, поне аз не виждам, желание от негова страна, очевано е,че моите опити в беседата биват безцеремонно игнорирани. --PtBg 17:16, 17 август 2010 (UTC)
Ok Готово. Искам да напомня, че Уикипедия:Заявки към администраторите служи за заявки към администраторите (би трябвало да е очевидно), а не за общи дискусии. Благодаря. --Спас Колев 19:07, 17 август 2010 (UTC)
В случая дискусията не беше обща:
* Имаше молба да се изчака още малко с мнението на едната страна.Последната версия на статията (преди защитата) изглеждаше решение с всички гледни точки (чакаше се мнението на Мико (Алиса) ).
* Имаше молба при защитата да се сложи шаблон.
Имах и други молби/заявки към администраторите (по други теми), но явно правилата не са едни и същи за всички ... --PtBg 20:11, 17 август 2010 (UTC)
Според мен поне, шаблон {{Защитена страница}} наистина трябва да се постави (но това може да го направи само администратор). Относно консенсусната версия, нищо не пречи тя да се създаде и доизкусурява като нечия лична подстраница, и когато действително всички участвали в спора редактори потвърдят на беседата, че е постигнат консенсус, отново тук да се помоли за сваляне на защитата и съответно да се въведе въпросната версия след това. :-) ЛъчезарБ/П 20:23, 17 август 2010 (UTC)
Благодаря на Спас за оказаното съдействие. Подкрепям напълно решението му - нека да си починем от това и тогава да премислим наново. Последното е просто молба.--Vodnokon4e 20:26, 17 август 2010 (UTC)
Всички, ще починем и преосмислим, освен може би някои... Точно, както беше досега. Всъщност няма какво повече да казвам... Глас в пустиня --PtBg 20:57, 17 август 2010 (UTC)