Уикипедия:Заявки към администраторите/2018/37

от Уикипедия, свободната енциклопедия

ФК Мидтиланд[редактиране на кода]

ФК Мидтилианд (техническа грешка при опит за преместване) да бъде преместена като ФК Мидтиланд по причина, че отборът е известен с това наименование в България. Предишното име на страницата е ФК Митюлан.--Ģiverņ (беседа) 17:48, 10 септември 2018 (UTC)[отговор]

Здравей, Ģiverņ! Ако правилно разбирам, трябва да бъде ФК Мидтиланд и да се изтрие ФК Мидтилианд. --Спасимир (беседа) 17:53, 10 септември 2018 (UTC)[отговор]
Точно така.--Ģiverņ (беседа) 18:37, 10 септември 2018 (UTC)[отговор]
✔Готово Готово — Luchesar • Б/П 19:20, 10 септември 2018 (UTC)[отговор]

Моля да промените името на статията Мтел Спорт на Макс Спорт или Max Sport понеже на мен ми дава грешка, че вече имало такава целева страница с това заглавие. Всъщност пробвах само с името Макс Спорт, при което дава тази грешка и ако е на латиница с Max Sport ще се получи, но не съм сигурен дали е правилно да е с това име самата статия и затова оставям решението на вас. Вече няколко месеца каналите са преименувани на Max Sport, а статията не дава възможност да се промени и явно някой е направил каша при опита си да преименува статията. --Paceto (беседа) 00:58, 11 септември 2018 (UTC)[отговор]

✔Готово Готово — Luchesar • Б/П 06:42, 11 септември 2018 (UTC)[отговор]

Временна защита, заради зачестил вандализъм. --Мико (беседа) 17:36, 11 септември 2018 (UTC)[отговор]

✔Готово Готово Един месец полузащита.
— Luchesar • Б/П 17:52, 11 септември 2018 (UTC)[отговор]

Възстановяване на изтрита страница: Димитър Бучински[редактиране на кода]

Здравейте, аз съм Симеон Минков (Minkov8) Създателя на съдържанието за автобиографичната информация на Димитър Бучински - последния възрожденец. Като такъв нося авторските права. Вчера Vodnokon4e изтри страницата: Димитър Бучински с претекст че не може да разбере кой-носи авторските и права, по повод подобна или съща информация която с моя екип по оформянето сме публикували и на други места в мрежата с цел достъпност от по-голям кръг от интересуващи се. Сега ни поставяте в позицията да убеждаваме администратор, че аз Симеон Минков (Minkov8) съм наистина собственик на авторските права. Какво Ви е необходимо да Ви предоставим за да разберете, че аз, Симеон Минков (Minkov8) като създател на съдържанието и ръководител на екип по оформянето/предпечатната подготовка съм притежател на авторските права?

Гадаейки, с част от екипа ми сме се хванали да изготвим справка за вас: къде и как сме предоставили информация за Димитър Бучински в мрежата, също събираме ключови файлове с текст в MS Word, лични снимки и документи, които съм използвал, като чернова в етапите на създадената окончателна версия на основния документ в страницата: Димитър Бучински.

Благодаря Ви за сътрудничеството!

--Предният неподписан коментар е направен от Minkov8 (приноси • беседа) 08:20, 13 септември 2018‎ (UTC)[отговор]

Minkov8, здравейте! Благодаря Ви за желанието да помагате на свободното познание чрез Уикипедия. Забелязах, че сте качили цялата книга в Общомедия. Приемам, че Вие наистина сте носителят на авторските права върху нея. Сигурен ли сте, обаче, че действително сте искали да предоставите книгата под свободен лиценз, както и че сте уредили напълно това с всички останали носители на авторски права?
Ако сте вече наясно, простете че ще го напиша, но публикуването под CC BY-SA означава, че позволявате на всеки да използва книгата свободно, включително да създава производни произведения (например колажи от снимките в нея), включително и за търговски цели (т.е. може да разпечати книгата и да я продава, без да е длъжен да прави отчисления от печалбата си за Вас), като единствено е нужно да посочи кои са авторите на оригиналното произведение. И тъй като това засяга всички неща в книгата – снимки, илюстрации и прочие – със същото трябва да съгласни и носителите на техните авторски права. Тъй като в България няма свобода на панорамата, в частност това означава например, че авторите на скулптури и паметници, които са представени в книгата със снимки, също трябва да са дали своето разрешение (освен ако не става дума за автори, починали преди повече от 70 години в общия случай). Да подчертая, че става дума за разрешение не за публикуване в книга – това е съвсем различно – а за публикуване под свободен лиценз. Може би сте сте свършили и това – отново се извинявам, ако пиша излишно – но е важно.
Ако дотук няма някакви проблеми, тогава би останало само да се прати едно писмо до c:OTRS, с което да потвърдите официално, че всичко е наред с авторските права. По-нататък вече може да се мисли за съдържанието на статията, която във вида, в който е била изтрита, всъщност не е била точно енциклопедична статия, а описание на книгата. Ако обаче с по-горе описаните неща има проблеми, ще трябва първо да уредите тях.
Надявам се да съм Ви бил полезен. Ако имате други въпроси, не се колебайте да питате.
— Luchesar • Б/П 09:33, 13 септември 2018 (UTC)[отговор]
Да, искам да предоставя книгата под свободен лиценз. Наскоро даже я публикувахме и на хартиен носител под номер: ISBN 978-954-380-462-7 където я предоставям на заинтересовани безвъзмездно с цел популяризиране.
Разбирам детайлите, които описахте и оценявам тяхната важност. Понеже става въпрос за действия на чичо ми Бучински и живот в обществото на скулптурния свят от преди много десетилетия назад във времето, ако някъде може да се тълкува, като допирни точки с негови колеги по това време, те към момента не биха имали някакви претенции. Дъщеря му Ива Бучинска, член на колектива ми ме снабдяваше с лични архиви, които съм ползвал в книгата, друга част съм ползвал от детайлно проучване вървейки по ключови исторически факти.
Част от текст и снимки сме предоставили на Александър Стефанов безвъзмездно и той ги е поместил в книгата си: „Левски в изкуството“ от 2018г.
Пратих email на посочения адрес в OTRS относно предоставяне на разрешение.
Очаквам да минем успешно това текущо ниво и да говорим по съдържанието на статията, така че да може читателите в крайна сметка да получат достатъчна информация по един икономичен начин предоставена за Димитър Бучински.
Благодаря ви за насоките!
--Minkov8 (беседа) 08:17, 19 септември 2018 (UTC)[отговор]
Здравейте, Отговорих на всичките ви изисквания до момента относно Авторски права, свободен лиценз и т.н. Пратих 2 имейла единия в описателен вариант а другия copy - paste от последната страница на формата за потвърждаване на авторските права, според изискването Ви, на OTRS: permissions-commons@wikimedia.org i.e.
I hereby affirm that I, Симеон Минков, am the creator and/or sole owner of the exclusive copyright of the work depicted in the media https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Димитър_Бучински_-_Последният_Възрожденец.pdf.
I agree to publish the above-mentioned work under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International.
I acknowledge that by doing so I grant anyone the right to use the work, even in a commercial product or otherwise, and to modify it according to their needs, provided that they abide by the terms of the license and any other applicable laws.
I am aware that this agreement is not limited to Wikipedia or related sites.
I am aware that the copyright holder always retains ownership of the copyright as well as the right to be attributed in accordance with the license chosen. Modifications others make to the work will not be claimed to have been made by the copyright holder.
I acknowledge that I cannot withdraw this agreement, and that the content may or may not be kept permanently on a Wikimedia project.
Симеон Минков
2018-09-20
[generated using relgen]
Изглежда няма никакъв ефект от това, защото: Страницата: Димитър Бучински стоя активна само няколко часа и отново бе изтрита, този път без никакво основание или известие.
Какво става? Кога ще я възстановите трайно?
--Minkov8 (беседа) 08:26, 26 септември 2018 (UTC)[отговор]
Здравейте отново, Minkov8. За съжаление, администраторите в българската Уикипедия не могат в случая да помогнат. Общомедия е отделен проект със свои собствени правила и администратори. Препоръчвам Ви да пишете на беседата на администратора, изтрил файла. Доколкото си спомням, когато следвате OTRS процедурата, на страницата на файла трябва да се сложи специален шаблон, указващ, че е изпратено писмо до OTRS, а от OTRS екипа трябва да потвърдят получаването на писмото. Може би такъв шаблон не е имало или е имало проблем с него, но администраторите в българската Уикипедия няма как да проверим това.
— Luchesar • Б/П 13:15, 26 септември 2018 (UTC)[отговор]
Самия администратор Vodnokon4e ми препоръча да пиша тук и да пиша на OTRS. Затова е безсмислено отново да се обръщам към него по този въпрос. Във времето от няколко часа, когато страницата бе възстановена имаше червено каре, което ме приканваше да мина по процедурата във специално направена форма за потвърждаване на авторските права, което и направих. Така, че от моя гледна точка работата съм си я свършил коректно и по правилата Ви. Безпомощността от Ваша страна да се справите с един такъв типичен случай обаче ме кара да мина на следващо ниво, затова: Давам Ви до Понеделник другата седмица време, да си оправите вътрешните комуникации, отговорности и техники за справяне с нормалната работа на Уикипедиа, и ако във Вторник не видя, че страницата е възстановена по начина на създаването и, ще се обърна на най-високо ниво в Уикипедия за да вземат мерки така, че Уикипедия да работи по начина по който е замислена.
--Minkov8 (беседа) 07:32, 27 септември 2018 (UTC)[отговор]
Minkov8,
  1. Преди да пишете, четете. Направил съм си труда да Ви дам връзка към беседата на администратора в Общомедия, изтрил качения от Вас PDF. Разбирате или не, че българската Уикипедия и Общомедия са два различни, макар и свързани проекта, с различни политики и различни администратори? Щом администратор в Общомедия е изтрил въпросния PDF, въпреки, че сте писали до OTRS, значи е имало някакъв проблем: може би наистина не сте поставили нужния шаблон на файла, може би нещо друго. Но това е проблем, който трябва да разрешите в Общомедия. Всички ние сме доброволци – нахално е да очаквате друг да свърши Вашата работа.
  2. Ултиматумът, който имате безочието да поставяте, е проява на още по-голямо нахалство и арогантност. Ако си позволите само още веднъж подобен тон и неуважение към труда на доброволците в Уикипедия, ще се погрижа не само тази Ви сметка да бъде блокирана безсрочно, но и никога повече да не можете да редактирате в българската Уикипедия под каквато и да е друга сметка.
  3. Ако имате желание този разговор да продължи, бъдете така добър да се научите да използвате правилно пълен член, запетаи, „в/във“, както и да изписвате дните от седмицата според книжовните норми на българския език. Уважението към езика е уважение към събеседника, но преди всичко уважение към себе си. Следващи неграмотно написани реплики ще останат без отговор (горната точка остава в сила).
    — Luchesar • Б/П 08:35, 27 септември 2018 (UTC)[отговор]

изтриване без процедура[редактиране на кода]

NK моля за защита на публикацията ми от 11 септември -заедно със 9 други биографии базирани върху еднакъв източник,,печатен сборник от типа Who Is Who - за достатъчност на който (еднакъв) източник виждам, че сте изразил съгласие, цит.:

"Ако въпросният сборник потвърждава спорните твърдения, може просто да го посочите като източник. --Спас Колев (беседа) 15:42, 14 септември 2018 (UTC)

"Да, разбира се, то е близо до ума и точно така съм направил десет пъти като още в началото посочвам източника ISBN 978-619-203-173-2 за всяка статия. Тъкмо това предизвиква възражението ми =и то е принципно= че въпреки такъв кристално ясен източник в тази статия -и само там- имам такива искове на всяко изречение. Дори и след като добавих което излезе от гуугъла. Нещо лично, сякаш, месторождение Скопйе...? ... -dimitr- 16:21, 14 септември 2018 (UTC)"

Неотложно ми изглежда, понеже поставените на всяко изречение искове имат засечено време за автоматизирано унишожаване в нарушение на процедурата Страници за изтриване (след обсъждане, гласуване, срокове). Въпросът е за мен принципен. Защитете публикацията ми и репутацията си. ... -dimitr- 06:21, 15 септември 2018 (UTC)

-dimitr-, Не - не виждам каква е причината за страховете Ви. Поискан Ви е източник за отделни твърдения - просто го/ ги посочете след твърдението, за което е поискан източник. Ако е само един източник - може да се групира (това може да направи и по-опитен редактор, тъй като пишете отскоро - ще видите как става и че не е трудно). Всеки има право да поиска източник за всяко твърдение, което му се струва съмнително или неправдиво. Включително и Вие. Такива конкретни твърдения, останали без посочен източник, се премахват след дълго време - бих казал няколко месеца. Едва тогава има опасност статията Ви да остане микромъниче. Просто цитирайте източника си след твърденията. Досега да бях го направил 100 пъти, ако ми е подръка. Защита на статията се налага, когато има вандализиране по нея. В случая няма. Също така никой няма права над дадена статия - с натискането на бутона Публикуване Вие "давате изрично, безусловно и неотменимо съгласие Вашите приноси да бъдат публикувани под лицензите CC BY-SA 3.0 и GFDL;" - което означава, че всеки може да променя, копира, споделя, ползва тези материали свободно. Затова в никоя статия не пише: Автор на статията: ..... Уикипедия е колективен труд. Съмнението и желанието за посочване на източници е част от този труд - всяка статия да става по-добра, по-проверима, да дава повече и по-точна информация. Не приемайте това обезателно като нещо лошо.

Коментар: Хубаво ще е и тези статии малко да се поразширят - Биография, външни препратки, други източници - да не останат така само като кратка сводка от фронта. Ако обектите на статията са личности, които имат място в Уикипедия - предполагам, в източниците (вкл. и онлайн) могат да се намерят повече от 2-3 реда за тях. P.S. И благодарности за приносите Ви. Поздрави. --Vodnokon4e (беседа) 09:34, 15 септември 2018 (UTC)[отговор]

Поради някакви необясними нескончаеми "скриптове" нямам достъп до статията, за да внеса исканите източници <ref>[[File:Peter Dikidjiev ListProjects1.jpg|Peter Dikidjiev ListProjects1 Изброяване на обектите му, заверено от Министъра на културата]]</ref> намерени в интернета. Така се изпълнява голямата част от искането. Моля служебно да отстраните поне исковете за единичните изброени в статията заглавия, с което ще ме улесните; а по същите технически причини поправка на датата на дипломиране на двамата родители =не НХА'32 а НХА'35 също ще е добре. Поздрави, ...-dimitr- 13:16, 15 септември 2018 (UTC)
Би трябвало да можете сега. В статията са и двете снимки. Според идеята за "неутрална гледна точка" - има ли безпристрастен въшнен източник, друг сайт, на който са качени снимките или изброени приносите - би било по-добре. Ако снимките бъдат изтрити от Общомедия поради някаква причина - статията пак "увисва" без източници.--Vodnokon4e (беседа) 15:04, 15 септември 2018 (UTC)[отговор]