Уикипедия:Медицинско опровержение

от Уикипедия, свободната енциклопедия
УИКИПЕДИЯ НЕ ДАВА МЕДИЦИНСКИ СЪВЕТИ

Уикипедия съдържа страници на множество медицински теми, но не дава никаква гаранция, че при написването им не са допуснати неточности и/или грешки. Няма абсолютно никаква сигурност, че всичко написано или цитирано е вярно, точно определено или актуализирано. Голяма част от тези статии са написани отчасти или изцяло от непрофесионалисти. Дори когато информацията за дадено лекарство или заболяване да е поднесена коректно, това не означава, че тя е приложима във Вашия случай.

Медицинската информация, предлагана в Уикипедия, в най-добрия случай е обща и не може да замени съвета или консултацията на професионалист (например лекар или фармацевт).

Уикипедия НЕ е лекар.

Никой от редакторите, администраторите, разработчиците, спонсорите на Уикипедия или който и да е друг свързан по някакъв начин с Уикипедия не носи отговорност за резултатите и последствията, настъпили при всеки опит за възприемане и прилагане на информацията представена на страниците на Уикипедия.

Нищо от Wikipedia.org или включено като част от който и да е от проектите на Wikimedia Foundation Inc. не следва да се тълкува като опит за предлагане или съставяне на медицинско становище или диагноза или какъвто и да е друг начин за вмешателство в медицинската практика.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Wikipedia:Medical disclaimer в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​