Уикипедия:Защо е блокирана мрежата ми?

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Вероятно четете това съобщение, защото сте се опитали да редактирате Уикипедия, но сте получили съобщение, че мрежата Ви е блокирана.[1] За съжаление, поради изключително упорит вандализъм от тази мрежа, действително бяхме принудени временно да забраним редактиране без регистрация[2] от нейни адреси. Четенето е без ограничения.

Ако сте потребител

Можете да заобиколите забраната по два начина:

Създаването на сметка е бързо, безплатно и лесно.[2] То също има доста предимства.
  • Използвайте друга връзка за данни.
    • Ако сте ползвали мобилна връзка за данни, вместо нея пробвайте с Wi-Fi връзка от мобилното си устройство или пък използвайте компютър с наземна връзка.
    • Ако сте ползвали наземна връзка, вместо нея пробвайте с мобилна връзка или през наземна или Wi-Fi връзка от друг интернет доставчик.
Banned-proxys.svg Не използвайте отворени проксита! Редактирането през тях е абсолютно забранено и може да доведе до пълното Ви и безсрочно блокиране.

Искрено съжаляваме за това неудобство, но то е преди всичко и във Ваш интерес като читател на Уикипедия. Надяваме се също, че то няма да Ви откаже да продължите да допринасяте за енциклопедията, защото Вашата помощ е безценна. Без нея Уикипедия никога не би могла да постигне целта си: цялото човешко познание – свободно достъпно за всеки един жител на планетата ни.

Ако сте интернет доставчик

Съжаляваме за неудобството, причинено на Вашите потребители, но то действително е и в техен интерес, тъй като заради един единствен вандал биха пострадали милиони читатели. Ако имате желание сами да ограничите въпросния вандал, така че да можем да вдигнем общата забрана при нас, с удоволствие ще Ви съдействаме, като Ви предоставим достъпната ни информация, която може да Ви помогне да го идентифицирате, за да предприемете нужните мерки срещу него.

Информация за администраторите в Уикипедия

Допълнителна информация е възможно да има на страницата Блокирани мрежи. Ако блокирането е извършено от проверяващ, моля не го отменяйте и не променяйте неговите параметри, без да сте обсъдили случая с проверяващите.

За повече информация и въпроси

Бележки

  1. Ако сте попаднали на страницата случайно или през връзка от друга страница, можете спокойно да игнорирате съдържанието ѝ.
  2. а б Ако установите, че регистрирането на сметки също е забранено, възможно е или да е допусната грешка при блокирането, или вандализмът от мрежата да е включвал и създаването на марионетки, поради което администраторите или проверяващите са преценили, че в интерес на Уикипедия е да блокират и тази възможност. Ако смятате, че става дума за грешка, може да пишете на посочения за контакти имейл.

Вижте също