Уикипедия:Защо е блокирана мрежата ми?

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Вероятно четете това съобщение, защото сте се опитали да редактирате Уикипедия, но сте получили съобщение, че мрежата Ви е блокирана.[1] За съжаление, поради изключително упорит вандализъм от тази мрежа, действително бяхме принудени временно да забраним редактиране без регистрация[2] от нейни адреси. Четенето е без ограничения.

Ако сте потребител

Можете да заобиколите забраната по два начина:

Създаването на сметка е бързо, безплатно и лесно.[2] То също има доста предимства.
  • Използвайте друга връзка за данни.
    • Ако сте ползвали мобилна връзка за данни, вместо нея пробвайте с Wi-Fi връзка от мобилното си устройство или пък използвайте компютър с наземна връзка.
    • Ако сте ползвали наземна връзка, вместо нея пробвайте с мобилна връзка или през наземна или Wi-Fi връзка от друг интернет доставчик.
Banned-proxys.svg Не използвайте отворени проксита! Редактирането през тях е абсолютно забранено и може да доведе до пълното Ви и безсрочно блокиране.

Искрено съжаляваме за това неудобство, но то е преди всичко и във Ваш интерес като читател на Уикипедия. Надяваме се също, че то няма да Ви откаже да продължите да допринасяте за енциклопедията, защото Вашата помощ е безценна. Без нея Уикипедия никога не би могла да постигне целта си: цялото човешко познание – свободно достъпно за всеки един жител на планетата ни.

Ако сте интернет доставчик

Съжаляваме за неудобството, причинено на Вашите потребители, но то действително е и в техен интерес, тъй като заради един единствен вандал биха пострадали милиони читатели. Ако имате желание сами да ограничите въпросния вандал, така че да можем да вдигнем общата забрана при нас, с удоволствие ще Ви съдействаме, като Ви предоставим достъпната ни информация, която може да Ви помогне да го идентифицирате, за да предприемете нужните мерки срещу него.

Информация за администраторите в Уикипедия

Допълнителна информация е възможно да има на страницата Блокирани мрежи. Ако блокирането е извършено от проверяващ, моля не го отменяйте и не променяйте неговите параметри, без да сте обсъдили случая с проверяващите.

За повече информация и въпроси

Бележки

  1. Ако сте попаднали на страницата случайно или през връзка от друга страница, можете спокойно да игнорирате съдържанието ѝ.
  2. а б Ако установите, че регистрирането на сметки също е забранено, възможно е или да е допусната грешка при блокирането, или вандализмът от мрежата да е включвал и създаването на марионетки, поради което администраторите или проверяващите са преценили, че в интерес на Уикипедия е да блокират и тази възможност. Ако смятате, че става дума за грешка, може да пишете на посочения за контакти имейл.

Вижте също