Уикипедия беседа:За контакти/q-template

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Автоматична проверка за подпис[редактиране на кода]

Предлагам да махнем коментара от този шаблон и да сложим автоматична проверка за подпис при пращане на съобщенията. Ако липсва ~~~~, се показва съобщение, че потребителя трябва да се подпише. — Борислав 07:11, 4 февруари 2015 (UTC)

Хммм, готина идея. А защо направо не го направим и за всички страници от ИП Беседа, Потребител беседа и други подобни? Инак ще е малко разхищение да зареждаме още JS само зарад едната У:ЗК.
От друга страна, не съм убеден, че точно на У:ЗК много хора ще разберат за какво иде реч, като гледам средното ниво. Не съм сигурен дали няма, след още известно тестване, накрая да премахнем тая страница, тъй като файдата до момента е почти нулева, докато вреда явно има. Или поне съобщенията да отиват на някаква подстраница на У:Р.
— Luchesar • Б/П 13:50, 4 февруари 2015 (UTC)
И още нещо се сетих конкретно за У:ЗК. Полезно е, че с иначе не особено елегантното решение в момента, става ясно откъде са дошли съобщенията. А пък по идеята за беседите, която дадох, осъзнах, че няма да е толкова просто -- например, ще трябва да се предвидят случаите, при които някой просто иска да поправи грешка в репликата си. — Luchesar • Б/П 14:17, 4 февруари 2015 (UTC)
Гледайки честата употреба на Шаблон:Неподписано, явно има нужда от такава проверка. А съобщенията от У:ЗК наистина е добре да се пренасочат към друга страница. :-) — Борислав 15:57, 4 февруари 2015 (UTC)
Хаха, ами затова напоследък казвам за себе си, че съм позитивно настроен песимист. Е, нека потестваме още месец може би, да видим дали няма да дойдат някому някакви хитри идеи. Щото, като гледам какво идва и на пощенските адреси, пренасочването към споменатото устройство и там може да се окаже най-доброто решение. ;)
Относно подписите, отдавна си мислех за бот, който да слага пропуснати подписи. Задачата изглежда сравнително проста, но най-вероятно това е подвеждащо и ще е нужно повечко мислене и тестване за всички възможни случаи. Не знам какви са причините кодът на работещия в английската У бот да не е публичен (може би за да се избегнат злоупотреби), иначе щеше да е полезна сламка, пък макар и писан на PHP. Но наистина не пречи като начало да се тества реакцията на потребителите към един простичък JS, който проверява дали при редакция по беседи е оставен подпис.
— Luchesar • Б/П 18:08, 4 февруари 2015 (UTC)