Уикипедия беседа:Пояснителни страници

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Здравейте. Всеки път, когато на най-първия ред на страницата има такъв текст - "към пояснение|...", аз се отказвам да я редактирам, защото не знам, какво се прави, за да престане да бъде розова "пояснителната страница". Би ли някой обяснил, как се процедира в случая. Благодаря.--Mmm-jun (беседа) 17:42, 22 август 2017 (UTC)

@ symbol.svgMmm-jun: Просто игнорирай този шаблон. В него нищо не трбва да се променя по отношение на коригиране на препратките. --Стан (беседа) 19:52, 22 август 2017 (UTC)

Dab Solver[редактиране на кода]

Здравейте. Не мога да използвам Dab Solver. Винаги получавам: Server not found. Сега съм в Бърно и на друг компютър, но не мисля, че в това е причината. Няколко месеца няма да мога да пиша статии за У, но ще имам време да се занимавам с пояснителните страници и дребни редакции. Разчитам на съвет или помощ. Благодаря. --Mmm-jun (беседа) 17:14, 8 септември 2017 (UTC)

Ха, добре дошъл! (и образно казано - за проблема, и буквално) :-))). И аз имах същия проблем. Оттук влизам - пишеш отгоре bg:Име на статия, натискаш бутона Disambiguate и си на познатата страница. Поздрави. --Vodnokon4e (беседа) 17:40, 8 септември 2017 (UTC)