Уикипедия беседа:NBUPolSci

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Кратка връзка към
уикипроекта: У:ПОЛ


Архив: Есен 2010/11, Пролет 2010/11

Наименование на проекта[редактиране на кода]

Отново твърдя, че този проект трябва да се казва Политика и история на Русия. Отделно, че ми е крайно неприятно, че въобще има такъв в бг уикипедия, особено при сегашната ситуация :) Със сигурност не е странно, че други дисциплини не проявяват интерес към "интернет писането", но евразийците пишуркат усилено. --Alexd (беседа) 10:24, 27 май 2014 (UTC)

Авторски права[редактиране на кода]

Здравейте,

Забелязах (по доста неприятен начин), че вече не седи моето име като автор на статията "Нурсултан Назарбаев", която създадох през 2011 година, а името на настоящ студент, който с моите приноси не само е успял да си издейства "отличен" в НБУ, но и място на първата страница на проекта. Отворих архива от 2011 и си "възвърнах" правото тази статия да седи под моето име. Моля всички да се държат префесионално, или най-малкото коректно, защото все повече ме хваща срам да си пиша в CV-то, че съм участвал в този проект. Не може авторство да се дава на този, който е допринесъл с около 14 000 знака, а да се трие името на този, който е допринесъл с около 44 000 знака.

П.С. Все пак най-важното е българската Уикипедия да се развива и обогатява, така че не смятам, че статиите не трябва да се редактират, дописват или опресняват. Но в такъв случай оценки трябва да се раздават за "редакция", а не "авторство". Рецензия от типа "отлична статия" се отнася за авторство, а когато на лице е просто редактиране или дописване, по-редно е да се броят приносите (в числа) и да се раздават рецензии от типа "отлична редакция" или "качествени приноси". Също така е редно да стоят имената на всички участници, получили отличен, заедно с линк към статията им, а не да седят единствено скорошните автори и статии, от които половината и без това са нефункционални.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 77.70.92.191 (беседа) 02:35, 25 август 2014