Фетишизъм към обувки

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Фетишизмът към обувки е болезнено сексуално влечение при мъжете. Контактът с дамски обувки (също и ботуши, боти) провокира у тях силна, анормална сексуална възбуда и удовлетворение. Популярното схващане, че дамските обувки са "секси", "атрактивни" не се счита за проява на фетишизъм.Но при лизане с език на токчетата им и какъвто и да било подобен контакт се нарича фетиш.

Фетишизмът към обувки е известен и като "ретифизъм" - по името на френския романист от 18 век Никола-Едм Ретиф (Nicolas-Edme Rétif).


Фетишизъм към токчета[редактиране | редактиране на кода]

Фетишизмът към токчета е нелечимо болезнено сексуално влечение при мъжете.Понякога този фетиш е толкова силен че фетишиста го поставя сред най-важните неща в живота си.Фетиша към токчета се задоволява като токчетата най-често се лижат с език.В повечето случай контакта с токчетата доставя в пъти по-голямо удоволствие на фетишиста от сексуалния акт,като при най-силната му форма фетиша може да се окаже единствения начин за сексуално удолетворение без никакъв физически контакт.Така в повечето случай фетиша към високи токчета се осъществява без секс с пратньорката.Както и при останалите фетиши няма начин за лечение или намаляване на желанието,като в някой случай то става дори по-силно.

Известни личности с фетиш към крака и обувки[редактиране | редактиране на кода]

Куентин Тарантино