Шаблон:WMF COVID-19 BG

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Във връзка с неизвестността, породена от избухването на пандемията от коронавирус, искаме да успокоим нашите читатели по целия свят. Уикипедия ще остане онлайн и достъпна за всекиго, който се нуждае от надежден източник на безпристрастна информация. През това време на предизвикателства знанието трябва и ще остане отворено за всички.

Тази година се оказваме в необичайни обстоятелства. Пандемията COVID-19 показва ясно нашата глобална човешка взаимосвързаност и отговорностите, които имаме един към друг. Няма прецедент за нейните предизвикателства, но знаем, че най-добрият ни отговор се опира на глобална съпричастност, сътрудничество и изграждане на общности, които стоят в основата на нашето движение.

Искам да изразя признателност за безценната работа на всички, които допринасят към Уикипедия. Благодаря ви, че следите внимателно да не бъде допускана невярна информация. От началото на пандемията, нашите статии за коронавируса са редактирани десетки хиляди пъти от хиляди редактори. Ние доказваме, че дори във време на социално дистанциране можем да почетем своята човешка връзка, като се събираме онлайн, за да споделяме факти и информация.

Ще продължим да работим денонощно, за да ви предоставяме надеждна и неутрална информация. Сега, както и винаги, най-важно за нас е да останем достойни за вашето доверие.

Бъдете здрави,
Катрин Мар
Изпълнителен директор на Фондация Уикимедия