Шаблон беседа:Образование в София

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Скриване, плс, някой да го оправи. --Alexd 22:46, 18 март 2010 (UTC)

Ok Ползваш парамтър, който липсва в шаблона и затова не става. --Nadina 23:10, 18 март 2010 (UTC)
Добре, но шаблонът става много голям, защото се добавят непрекъснато още неща. Като е скрит е по-добре, но май трябва да се направят няколко шаблона - за средно, висше и т.н., и с институти на БАН отделно. Така не е удобно за ползване. --Alexd 07:30, 9 април 2010 (UTC)
Попромених шаблона, но мисля, че още нещо тр да се промени, някой, ако има идея какво, да го пипне, според мен трябва всичките отделни да ги има, но да се скриват някои от тях, но как да стане точно?? --Alexd 09:20, 9 април 2010 (UTC)

Промяна на шаблона[редактиране на кода]

Шаблонът трябва да се направи по модел на {{en:template:Central banks}}, който е голям, но скрива дадени сегменти, за да не е с отделни шаблони направено. --Alexd 13:59, 16 април 2010 (UTC)

Номер на училищата[редактиране на кода]

Тъй като всяко число в името на дадено училище е редно числително име (прим. Първо СОУ, Деведесет и пето СОУ), следвайки правилата за правилно изписване на редни числителни имена с цифри и числа в българския език, те трябва да се изписват по един от следните начини:

  • с думи: Първа английска езикова гимназия (при съкращение: Първа АЕГ);
  • с арабски цифри и точка: 1. английска езикова гимназия (при съкращение: 1. АЕГ);
  • с римски числа: I английска езикова гимназия (при съкращение: I АЕГ);
  • с изписване на окончанието след арабската цифра: 1-а английска езикова гимназия (1-а АЕГ), като този вариант вече не е често срещан и другите са за предпочитане пред него.

В този шаблон (както и в статиите за дадените училища) имената са изписани по най-различни начини, понякога и неправилно. Предлагам да се избере един от гореизброените варианти и да се поправят имената на училищата в шаблона както и в статиите. Според мен най-добрият вариант е вторият - с арабски цифри и точка, тъй като не отнема толко място, колкото би било нужно да се изпише Сто тридесет и четвърто СОУ примерно, и също е по-лесно разпознаваемо спрямо римското CXXXIV например. -- ♧ Марио Николов беседа приноси ♧ 08:51, 21 април 2011 (UTC)