ASRock

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
ASRock Inc.
Лого на ASRock Inc.
Z170-Extreme7.jpg
Тип Публична компания (TWSE: 3515)
Индустрия ИТ индустрия
Основана 2002 г.
Седалище Тайпей, Република Китай
Служители 190
Продукти

Дънни платки, HTPC, Сървър, IPC

Битова и офис електроника,
мобилни телефони
Оперативна печалба Повишение USD $42.56 милиона (2011)
Чиста печалба Повишение USD $4,256 милиона (2011)
Уебсайт www.asrock.com
ASRock Inc. в Общомедия

ASRock Inc. е производител на дънни платки, индустриални компютри и HTPC компютри, базиран в Тайван и оглавяван от Тед Хсу. Компанията е основана през 2002 г. и се притежава от Pegatron Corporation.

История[редактиране | редактиране на кода]

ASRock първоначално е създадена от Asus през 2002 г. с цел да се конкурира с компании като „Foxconn“ за нуждите на OEM пазара. След това ASRock постига преднина в DIY сектора и започват планове за придвижване на компанията към сектора на големите производители през 2007 г., след успешното Първоначално публично предлагане на акции на Тайванската стокова борса. [1]

ASRock успява да изгради репутация за добра стойност (цена/производителност) от технологичните сайтове, включително награди и препоръки за гама от нейни продукти. ASRock продава осем милиона дънни платки през 2011 г., сравнено с ECS и MSI, които продават седем милиона. Фигурите, които се цитират от DigiTimes поставят ASRock на трето място след Asustek и Gigabyte. Това е значително подобрение спрямо показанията на компанията през 2009 г., като данните за 2010 г. изстрелват ASRock нагоре изпреварвайки както MSI, така и ECS. Това позиционира ASRock в челната група от производители на дънни платки.

Продукти и услуги[редактиране | редактиране на кода]

Освен дънните платки, настолните мини-компютри на ASRock също имат много добра конкурентоспособност сред международната общност. Тези серии от продукти често се препоръчват от медиите и имат впечатлителна история от спечелени награди. Три продукта на ASRock бяха в шорт-листата за 2012 Taiwan Brand Award за първи път, а след това станаха препоръчани продукти от Външнотърговския съвет за развитие, когато те промотираха качественият облик на тайванските марки по света. През 2012 г. ASRock настъпи в сферата на индустриалните компютри и пазара на сървърни дънни платки и се очаква да има по-големи печалби в бъдеще.

Почетна награда[редактиране | редактиране на кода]

Като водеща компания производител на дънни платки, компанията ASRock се цели главно в потребителските и ентусиастките сегменти при дънните платки за различни видове потребители и също така има репутацията за надеждност и опитност по целия свят. За разработки и производство започва да изгражда своето име от 2002 г. С уникалните функции като XFast 555 технологията (XFast RAM, XFast LAN, XFast USB), ASRock 7-Series дънните платки позволяват на потребителите да усетят увеличението в производителността (до 5 пъти по-бързо) в сферата на цялостната производителност на компютъра, LAN и USB скоростта на трансфер на данни. ASRock изгради репутация за изграждането на надеждни дънни платки с много конкурентни ценови нива. ASRock не само че разбива рекордите по продажби в пазара на дънни платки, но и печелещите награди продукти също така са препоръчани от глобалните медии. Например, ASRock спечели наградата на Tom’s Hardware – „Препоръчителна покупка“ за 2012 г. с X79 Extreme4 и също така спечели наградата „Препоръчано от редактора“ от лабораторията на Xbit за 2012 г. с Z77 Extreme4. Освен това, ASRock Z68 Extreme7 Gen3, Fatal1ty Z68 Professional Gen3 и серията мини компютри получиха отличието „Тайвански награди за марки“ през 2011 г., представящи имиджа на Тайван на високо качество в технологичния сектор.

Пазарно покритие[редактиране | редактиране на кода]

ASRock е световна Топ 3 марка дънни платки и дистрибуционните канали покриват магазини за електроника, компютърни магазини, ритейлъри и онлайн магазини. Големите продажбени региони през 2011 включват Европа с 37,68%, Централна и Южна Америка с 21,13%, Азиатският тихоокеански регион с 40,95% и други пазари с 0,24%. Като цяло ASRock отчита голям дял на продажбите си в Азия и Европа в сферата на цялостното си представяне.

Пазарно представяне[редактиране | редактиране на кода]

Според годишният доклад на Digitimes 2011, ASRock се стреми да изгради своя бранд и расте много бързо през последните няколко години. От 2 години ASRock е един от Топ 3-те производители на дънни платки, а цялостната производителност предлагана от ASRock постепенно получава все по-голямо внимание по света.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]