Black Desert Online

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Black Desert
Държава Южна Корея
Производител„Pearl Abyss“
Издадена на2014 г.
ЖанрMMORPG
Режим на играмултиплеър
ПлатформаMicrosoft Windows
Уебсайтblack.game.daum.net
Black Desert в Общомедия

Black Desert“ е MMORPG компютърна игра, която трябва да стане нов етап в развитието на игрите от този жанр. Тя е разработена от корейското студио „Pearl Abyss“. Студиото е било създадено от Ким Да Ил през 2010 г. Той от своя страна е известен с участието си в разработката на такива игри като R2 (Reign of Revolution) и C9 (Continent of the Ninth Seal). В екипа си събрал специалисти, работели над Lineage 2, Risk Your Life и двете упоменати по-горе.

Black Desert съчетава в себе си елементи от няколко жанра: стратегия в реално време, ролева игри и симулатор на живота. Отличителна черта се мащабните битки, изискващи екипна работа и своевременни стратегически решения.

Екипът на Pearl Abyss е създал свой графически двигател, като за целта са отделили една година.

Няма предвидени издатели за западния пазар, но Black Desert ще се появи в Русия в началото на 2015 г., когато е планиран открития ѝ бета тест. Издател ще е GameNet.

GameNet е руски издател на онлайн игри, работещ в игралната индустрия от 2009 г. Те издават Архив на оригинала от 2014-05-29 в Wayback Machine. Aika Online, Combat Arms и др. Издателите скоро ще навъртят 5 г. на руския пазар. Екипът им наброява около 100 души и всички са запалени геймъри.

Black Desert е най-очакваната игра за 2014 г[неработеща препратка]. според Интернет изданието Game Haunt. Играта със своя огромен и изпълнен с живот свят, в който метеорологичното и часовото време са променливи, е проектирана много добре и до най-малкия детайл. Паркур системата в MMORPG-то е сравнима с игри като Assassin’s Creed и Grand Theft Auto, където може да скачате на всяка една платформа. Героите също са с добър дизайн и Game Haunt не пестят суперлативите си като ги наричат едни от най-добре изглеждащите персонажи някога съществували в MMORPG.

Ако желаете да играете с българи препоръчваме гилда BloodLegion. Можете да пишете на Guest Book-a им, за да се присъедините към тях.

Системни изисквания[редактиране | редактиране на кода]

операционна система Windows 7, Windows 8 (32 и 64-бита)

• процесор Intel Core i3 (препоръчителен – Intel Core i5)

• 40GB дисково пространство • 4GB памет (препоръчително 6GB RAM)

• видеокарта: GTS 250 / GeForce 9800 GTX / Radeon HD 3870 X2 (препоръчителни GTX 650 / GTX 550 Ti / Radeon HD 7770 / Radeon HD 6770)

История на света[редактиране | редактиране на кода]

Историята на Black Desert е летопис на кръвопролитни войни за контрол над жизнено необходимия ресурс – тайнствените Черни камъни. На запад е базирана войската на Република Калфеон, а на изток се разположени армиите на Кралство Валенсия. Безкрайни боеве са се водили в Черната пустиня (Black Desert), която е разположена в самия център на континента. Народът на Валенсия я нарича Червена пустиня, заради огромните количества кръв, пролени на тези проклети пясъци. Кралството Валенсия е теократическа държава, чиито жители почитат духовните ценности и се стремят да възродят цивилизацията с помощта на Черните камъни. От другата страна жителите на Калфеон са материалисти, които са алчни за Черен камък, чийто контрол жадуват само за собствена изгода.

Особености на Black Desert[редактиране | редактиране на кода]

Съвременна графика[редактиране | редактиране на кода]

Играта Black Desert е разработена на собствен графически двигател. Основен акцент е реалистичността на виртуалния свят, който е със Средновековна окраска. Персонализацията на героя съдържа множество настройки, което дава практически безгранични възможности за създаването на уникален външен вид.

Особена физика на играта[редактиране | редактиране на кода]

Героят в Black Desert, за разлика от други MMORPG, активно си взаимодейства с околната среда. Той не може да премине през NPC (Non Player Character). Когато героят рязко спре след бърз бяг, той прави няколко крачки по инерция, а когато прескача стена, вие няма да видите фантастичен скок от място. Героят ви ще си помогне с ръце, за да се набере на стената и едва след това ще се прехвърли отвъд. По-ниските огради ще прескочи, подпирайки се с ръка.

Безшевен игрален свят[редактиране | редактиране на кода]

В Black Desert няма отделни местности в обикновеното разбиране. Играчът преминава от местност в местност без да се предизвиква презареждане на екрана.

Открити подземия[редактиране | редактиране на кода]

Подземията (т.нар. дънджъни от англ. dungeon) са в открития свят. В играта няма закрити дънджъни като в други подобни игри. Входът в тях не е ограничен, което дава възможност за конкуренция за правото на прохождане или даже да се монополизират проходите на отделни подземия. Non-target система боя. Тя позволява да се насочва линията на атака в посоката, в която „гледа“ героя. За разлика от други MMORPG в Black Desert е невъзможно да „прихванете“ целта, маркирайки я с натискането на клавиша Tab. Пред играча има точка, която се ползва за прицел и се активират характерните умения на героя с помощта на съчетание от клавиши или с „горещите“ клавиши 1,2,3...

Подробна карта[редактиране | редактиране на кода]

В Black Desert картата е допълнителен източник на информация за много важни аспекти. На картата може да се направят отметки, да се види информация за метеорологичните условия в отделните региони или да се проследи маршрут. Също така може да се получи информация за икономическото състояние на регионите, а също така и да се види и управлява собствената търговска мрежа и наемни работници.

Мъгла на войната. Неизследваната от играча територия е скрита за него чрез т.нар мъгла на войната, която се разсейва с прохождането на територията.

Животни за езда[редактиране | редактиране на кода]

В играта няма телепорти, но има много животни за езда. Яздейки ги, играчът не само може да изследва света, но и да воюва. Тези животни могат да се развиват и укрепват със специални брони.

Променливи метеорологични условия. Метеорологичните условия в играта се променят в реално време. Те влияят на характеристиките на героя и създават особени условия за водене на бой.

Динамична промяна на часовото време[редактиране | редактиране на кода]

Освен променливите метеорологични условия, но и смяната на деня с нощ също влияят на геймплея. Поведението на много NPC зависи от това дали е ден, или нощ. Например, търговците затварят вечер сергиите си и ги отварят на сутринта.

Разнообразни задачи. Играта предоставя широк избор от задачи, започващи от познатите приключения, принуждаващи играча да убие определено количество чудовища, преминавайки през задачи за изучаване на виртуалния свят и включвайки още много различни и разнообразни приключения. В играта има и система от мини игри, за участие в които играчът получава много допълнителни бонуси.

Отношения с NPC[редактиране | редактиране на кода]

Всички неигрални герои принадлежат към определена фракция. Играчите могат да подобрят своята репутация по отношение на дадена фракция, изпълнявайки нейните задачи. Високата репутация дава достъп до уникално съдържание.

Наем на NPC[редактиране | редактиране на кода]

В Black Desert играчите могат да наемат NPC за определени работи – да пренасят товари, добиват ресурси, производство, търговия или дори да воюват на страната на наемателя си.

Обсади. В света на играта има няколко замъка, за завоюването на които се водят битки. По време на боя могат да се използват обсадни оръдия, метателни оръжия и дори бойни слонове. За увеличаване на числеността на армията, играчите могат да наемат NPC. Завоевателите на замъка получават контрол над прилежащата територия и събират данъци от търговските сделки, провеждани на нея.

Нива[редактиране | редактиране на кода]

В играта няма максимално ниво за развитие на персонажа, но след 50-о ниво скоростта на развитие и броят на натрупаните точки опит намаляват чувствително.

Източници[редактиране | редактиране на кода]