Направо към съдържанието

Bsms

от Уикипедия, свободната енциклопедия

bSMS или Bulk SMS е автоматичното разпространение на голям брой SMS-и до мобилни телефони. Използва се предимно от бизнеса или банки с разнообразни цели, към служители, към клиенти или партньори (най-вече за маркетинг и контрол на измамите).[1]

По-известно е като „SMS-известия“ (SMS notifications) или „SMS-уведомяване“. bSMS могат да бъдат изпращани практически навсякъде по света.

Софтуерът трябва да може да изпраща и получава множество съобщения и да управлява съдържанието. Този тип софтуер е разнообразен с различни потребителски интерфейси.

Повечето bSMS софтуерни продукти дават възможността да се качва списък с телефонни номера на мобилни абонати. Съвременните софтуери автоматично премахват дублиращи се номера, могат да изпращат съобщения по предварителен график, ден, час, както и да изпращат национално или мееждународно. Могат да се изпращат съобщения и с текст на кирилица.

Позволява на собствениците на уеб сайтове или разработчиците да събират мобилните номера на потребителите с доставяне на SMS нотрификации (за България е необходимо предварителното съгласие на собственика на мобилния номер, за да получава SMS уведомяване).

При bSMS, предимно се използва API стандарт, който позволява на програмистите да добавят SMS функционалности към различни програми: