Cacophony

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Cacophony
ОтСАЩ
Стилспийд метъл, хевиметъл, нео-класически метъл, прогресив метъл
Активностот 1986 г.
Бивши членовеМарти Фрийдмън
Джейсън Бекер
Джими О'Шиа
Кени Ставрополос
Питър Марино

Cacophony е неокласическа спийд метъл група в Сан Франциско, САЩ.

Създадена е през 1986 г. от китаристите Марти Фрийдмън и Джейсън Бекер. Групата прави впечатление с техническата си прецизност и неокласическите елементи в композициите си. Разпадат се през 1989 г.

История[редактиране | редактиране на кода]

Първият им албум Speed Metal Symphony е предимно инструментален. В него са смесени класически и хардрок елементи. Предпочитанието на Фридман към екзотичните елементи проличава най-силно в песента The Ninja. Парчетата в албума са бързи и издържани технически.

Вторият им албум Go Off! е по-вокален, но също показва виртуозността на китаристите. За този албум басиста и барабаниста са сменени. На барабаните е Дийн Кастроново (въпреки това на снимката от задната страна на албума е страия барабанист Кени Ставрополос). Китарните части вече са по-технични и хармонизирани, а солата са различни от обичайните за този период двойни сола, използвани от Iron Maiden и Judas Priest.

Въпреки че втория албум е търговски провал, феновете на групата се умножават. Тогава обаче Бекер се присъединява към групата на Дейвид Лий Род, а Фридман към траш метъл бандата Megadeth. След като напускат тези групи и двамата издават по-няколко самостоятелни албума.

Членове[редактиране | редактиране на кода]

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]