MegaMek

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

MegaMek icon MegaMek е игра с отворен код, базирана на ходове и която симулира Classic BattleTech бордова игра. MegaMek не е лицензирана от или присъединена към WizKids или Catalyst Game Labs, който са собственици и издатели на BattleTech.

Преглед[редактиране | редактиране на кода]

MegaMek е разработена и се поддържа от една общност на доброволци програмисти, с малко ядро от разработчици подкрепени от многобройни сътрудници. Проектът се хоства от SourceForge.net и се разпространява с източник - потребителите ѝ - под GNU General Public License. Играта е написана изцяло на Java с графики на базата на AWT

В момента MegaMek поддържа всички правила от BattleTech набор от правила. Голяма част от правилата от Общо - военния правилник, както и броя на съвременни правила от правилника Тактически операции и други правила. Играта предлага опростен-генетичен алгоритъм за игра срещу бот, въпреки че досега бот-а има някой интелектуални ограничения. Игра завърши интегрирането на всички AeroTech правила от Total Warfare. 3D интерфейс e в процес на разработка. Играта поддържа мултиплеър чрез TCP / IP, въпреки че play-by-email е възможно чрез обмен на записани игри(saved games).


Допълнителни материални[редактиране | редактиране на кода]

В тази статия има качен и ReadMe.txt файл-а на играта преведен от пак от мен. Също така и преведени F.A.Q (най-честно задаваните въпроси.)

Понеже играта е open source, то и вие можете да допринесете да развитието ѝ като разгледате първият линк от частт-а Външни линкове.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]