Microsoft Band

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Microsoft Band
ПроизводителMicrosoft
ТипSmart band (with smartwatch, and activity tracker/fitness tracker features)
Дата на издаванеоктомври 30, 2014 (2014-10-30) (USA)
април 15, 2015 (2015-04-15) (UK)
Начална цена$199 (USA)
£169.99 (UK)
Преустановенооктомври 4, 2016 (2016-10-04)[1]
System-on-chip usedFreescale Kinetis K24 @120mhz
Памет2MB of Static RAM
Архитектура64MB of non-volatile flash storage
ДисплейCapacitive 1.4" TFT full color display
Графика320×106 pixels, 245 PPI
СвързаностBluetooth 4.0
СъвместимостWindows Phone 8.1, iOS 7.1 or later, Android 4.3 or later connected via Bluetooth.
НаследникMicrosoft Band 2
Уебсайтwww.microsoft.com/en-us/band
Microsoft Band в Общомедия

Microsoft Band (преведено от английски: Майкрософт Гривна) е смарт устройство, което може да измерва пулса, да проверява изгорените калории, упражненията които правите, стъпките, съня, бягане или друга физическа дейност. Можете също така да проследявате пътуването си, да измервате UV индекса и др.

История[редактиране | редактиране на кода]

Microsoft Band беше обявен от Microsoft на 29 октомври 2014 г. и пуснат в ограничени количества в САЩ на следващия ден. Първоначално Bandът се продаваше изключително на уебсайта на Microsoft Store и местата за продажба на дребно; поради неочакваната си популярност, той беше разпродаден още в първия ден, когато беше пуснат на пазара, и беше в недостиг през сезона на празничното пазаруване през 2014 г.

Производството беше засилено през март 2015 г., за да се увеличи наличността, няколко месеца след пускането на Android Wear , но преди Apple Watch . Наличността беше разширена в САЩ, за да включи търговците на дребно Amazon , Best Buy и Target . На 15 април 2015 г. Microsoft Band беше пуснат в Обединеното кралство на цена от £169,99 и наличен за закупуване през Microsoft Store или от избрани партньори.

Характеристики[редактиране | редактиране на кода]

Групата на Microsoft включва десет сензора, въпреки че само осем са документирани на продуктовата страница на Microsoft:

  1. Оптичен монитор за пулс
  2. Триосен акселерометър
  3. Жирометър
  4. GPS
  5. микрофон
  6. Сензор за околна светлина
  7. Галванични сензори за реакция на кожата
  8. UV сензор
  9. Сензор за температура на кожата
  10. Капацитивен сензор

Батерията на Band можеше да работи два дни при пълно зареждане, и устройството частично разчиташе на придружаващото си приложение Microsoft Health , което беше достъпно за операционни системи, започващи с Windows Phone 8.1 , Android 4.3+ и iOS 7.1 + , ако Bluetooth е бил наличен.

Въпреки че е проектиран като фитнес тракер, Bandът имаше множество функции, подобни на смарт часовник, като вградени приложения (наречени плочки) като Exercise, UV, Alarm & Timer, Calls, Messages, Calendar, Facebook, Weather и др.

Band работи с всяко устройство с Windows Phone 8.1 . Ако е сдвоена с устройство с Windows Phone 8.1 Update 1, Cortana също може да бъде налична, въпреки че някои функции все още изискват директно използване на сдвоения телефон. Тази актуализация 1 беше включена във фърмуера на Lumia Denim за телефони на Microsoft Lumia . Потребителите могат да преглеждат последните си известия на телефона си, като използват плочката на Центъра за известия.

Устройството функционираше като начин за популяризиране на софтуера на Microsoft и лицензирането му на разработчици и OEM производители.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Microsoft Band в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​