Офелияс Дрийм

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Ophelia's Dream)

Офелияс Дрийм е германска неокласическа готик група. Проектът е замислен през 1995 от Диетмар Грьолих (авиоинженер по професия), който започва да записва собствени класически мотиви само с пианото и компютъра си. През 1997 към него се присъединява оперната певица Юлия Тиедйе, с която записват първият им албум - „All Beauty Is Sad“. Създателят на групата Диетмар Грьолих определя нейното изпълнение на „Mystère“ като най-добрия по отношение на вокалите запис на Офелияс Дрийм.

През 1998 Юлия Тиедйе напуска, и Грьолих усилено търси нова вокалистка за предстоящото му участие на фестивала Wave Gotik Treffen. Така той открива Сузане Щиерле. С нея през 2000 записват интерпретация върху Стабат матер на Джовани Батиста Перголези, като наблягат на най-емоционалните моменти от творбата.

Непосредствено след излизането на албума Щиерле е сменена от Юдит Хауг, чиято дейност, въпреки многото си творчески обещания, се изчерпва със заснемането на обложката на Стабат матер. В крайна сметка, Сузане Щиерле пак се връща към Офелияс Дрийм, като и до днес тя е вокалистка да дуото. С нея през 2004 издават албума „Not A Second Time“.

Състав[редактиране | редактиране на кода]

Настоящи членове[редактиране | редактиране на кода]

Предишни членове[редактиране | редактиране на кода]

Участници[редактиране | редактиране на кода]

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]