State of Mind

от Уикипедия, свободната енциклопедия
State of Mind
Сингъл на Фиш
от албума Vigil in a Wilderness of Mirrors
Издаден1989
Стилпрогресив рок
Времетраене4:12
Музикален издателEMI Records
ПродуцентЙон Кели
Хронология на синглите на Фиш
Shortcut to Somewhere
(1986)
State of Mind
(1989)
Big Wedge
(1989)

„State of Mind“ (на български: Състояние на духа) е песен на шотландския певец и поет Фиш. Издадена е през 1989 година, като първи негов солов сингъл след напускането му на прогресив рок групата Мерилиън. Записът предшества издаването и на първия солов дългосвирещ албум – Vigil in a Wilderness of Mirrors (1990), където „State of Mind“ е третата песен. Това е и първият въобще запис на Фиш извън Мерилиън, освен сътрудничеството му с Тони Банкс от Дженезис през 1986 година, при записването на композицията – Shortcut to Somewhere.

„State of Mind“ е разработена като рок песен в бавно до средно темпо със засилено присъствие на бас китарата и перкусиите. Усещат се влияния на келтски фолклорни елементи. В текста на песента се изразява общо политическо недоволство от последните години на управлението на Маргарет Тачър. В музикално и лирическо отношение, а и като цялостно настроение, произведението е най-близко до композицията на Мерилиън – „Sugar Mice“ от албума им „Clutching at Straws“ (1987).

Песента „The Voyeur“, включена като „Б“ страна на сингъла, е по-твърда музикално, въпреки че е базирана на клавишните инструменти. Текстът е критика към телевизионния воайоризъм.

Фиш и клавириста Мики Симъндс са авторите и на двете песни, като в „State Of Mind“ участие при написването взема и китаристът Хал Линдъс.[1] Обложката за изданието е работа на Марк Уилкинсън – автор на обложките за всички албуми на Мерилиън от ерата на Фиш.[1]

State Of Mind“ влиза в класацията на Обединеното кралство за сингли – „UK top 40“, където се задържа в продължение на три седмици.

Съдържание[редактиране | редактиране на кода]

  1. State Of Mind“ (Фиш/Мики Симъндс/Хал Линдъс) – 04:12
  2. The Voyeur“ (I Like to Watch) (Фиш/Симъндс) – 04:42

Музиканти[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]