Направо към съдържанието

Бащата на прайда

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Бащата на прайда
Father of the Pride
Сезони1
Епизоди15
Времетраене20 минути
ТВ каналЕн Би Си
Страница в IMDb

„Бащата на прайда“ (на английски: Father of the Pride) e американски анимационен сериал на Ен Би Си (NBC).

Действието на сериала се развива в измисления свят на белите лъвове, които са част от шоуто на Сийгфрид и Рой в Лас Вегас. Главният герой Лари Лъвът (озвучен от Джон Гудман) е бял лъв, който играе централна роля в шоуто, докато се опитва да балансира между професионалните си задължения и семейния живот. Лари е баща на две деца и съпруг на Кейт Лъвица (озвучена от Черил Хайнс), което го прави „бащата на прайда“.

  • Лари Лъвът (Larry Lion) – главният герой, бял лъв и баща на две деца. Озвучен от Джон Гудмън.
  • Кейт Лъвица (Kate Lioness) – съпругата на Лари, грижовна майка и балансираща сила в семейството. Озвучена от Черил Хайнс.
  • Сиера (Sierra) – дъщеря на Лари и Кейт. Озвучена от Дани Муди.
  • Хънтър (Hunter) – син на Лари и Кейт. Озвучен от Дариус Кристоферсън.
  • Сийгфрид и Рой – култовите илюзионисти, за които Лари и неговото семейство работят. Озвучени от Джулиан Холоуей (Сийгфрид) и Дейвид Херман (Рой).
  • Сармоти - основният злодей, бащата на Кейт и дядото на Сиера и Хънтър. Озвучен от Карл Райнър.

„Бащата на прайда“ е един от първите анимационни сериали на DreamWorks Animation, създаден със сложна компютърна графика и насочен към по-възрастна аудитория. Шоуто се отличава със своите високи производствени стойности и използване на сложна анимация, типична за кино продукции на студиото, като „Шрек“. Въпреки това, производственият процес се оказва скъп и времево ангажиран, което затруднява поддържането на висок стандарт при създаването на нови епизоди.

Първоначално сериалът привлича внимание с иновативния си анимационен стил и използването на хумор, който се стреми да привлече както възрастни, така и по-млади зрители. Въпреки това, критиците не са впечатлени от сценария и хумора на шоуто, които често са определяни като недостатъчно развити и неподходящи за предполагаемата целева аудитория. Рейтингите са ниски и критиката често поставя под съмнение качеството на хумора и способността на шоуто да задържи интереса на зрителите.

Сериалът включва общо 15 епизода. Въпреки това, само 14 от тях са излъчени по NBC, докато последният епизод остава неизлъчен по време на първоначалното излъчване и става достъпен на DVD и онлайн платформи впоследствие.

Спиране и последващи влияния

[редактиране | редактиране на кода]

Ниските рейтинги и високите производствени разходи водят до прекратяването на сериала след първия сезон. Прекратяването на „Бащата на прайда“ е един от ранните примери за трудностите, които студиата срещат при прехода от традиционна към компютърна анимация за телевизионни сериали.

В България сериалът се излъчва по „Би Ти Ви“, преведен като „Лъвски истории“ с български войсоувър дублаж.[1] Ролите се озвучават от Мими Йорданова, Иван Райков и Радослав Рачев.