Гай Себастиян

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Гай Себастиян
Guy Theodore Sebastian
австралийски певец
Роден
Музикална кариера
Стилпоп музика
Инструментикитара, вокал
Гласконтратенор
Активностот 2003 г.
Лейбъл„19 Рекордингс“, „Сони Мюзик Австралия“
Семейство

Уебсайтwww.guysebastian.com
Гай Себастиян в Общомедия

Гай Теодор Себастиян, по-известен само като Гай Себастиян, е австралийски изпълнител на поп, госпел и соул музика, с малазийски произход.

Биография и творчество[редактиране | редактиране на кода]

Себастиян е роден в Кланг, щат Селангор, Малайзия на 26 октомври 1981 г.

Баща му Айван също е роден в Малайзия, но е от шриланкски произход, докато майка му Нели има английски и португалски такъв. Родителите му се запознават, докато Айван учи геология в Индия и година по-късно се женят. Емигрират в Австралия през 1988 г., заживяват в Мелбърн, щата Виктория и окончателно се установяват в Аделаида, щата Южна Австралия.

От дете Себастиян ходи на уроци по цигулка и, въпреки че не е посещавал никакви други курсове, може да свири на китара, пиано и барабани.

Става известен с това, че печели първия сезон на „Australian Idol“ през 2003 г. Зад гърба до този момент има 7 студийни албума, сборен албум, DVD/CD и EP.

През 2015 г. е избран от „Special Broadcasting Service“ да представи Австралия на Евровизия 2015 във Виена, Австрия с песента Tonight Again („Тази вечер отново“), превръщайки се в първия изпълнител, който представв Австралия на конкурса, като заема 5-то място със 196 точки.

Източници[редактиране | редактиране на кода]