Направо към съдържанието

Дъ Рев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Дъ Рев
Jimmy Sullivan
американски музикант, барабанист, текстописец
Роден
Джеймс Оуен Съливан
Починал
ПогребанКалифорния, САЩ

Националност САЩ
Музикална кариера
Стилхевиметъл, прогресив метъл,[1] метълкор,[2][3] пънк рок,[4][5] ска[6]
Инструментикомплект барабани, пиано, вокал
Активностот 1998 г.
Участник вАвенджед Севънфоулд“, Pinkly Smooth, Suburban Legends
Семейство

Уебсайт
Дъ Рев в Общомедия

Джеймс Оуен Съливан (на английски: James Owen Sullivan), роден на 9 февруари 1981 и починал на 28 декември 2009, познат като Дъ Рев (на английски: The_Rev), съкратено от „The Reverend Tholomew Plague“, е американски музикант, барабанист, текстописец, беквокал и един от основателите на американската хевиметъл група „Авенджед Севънфоулд“ известна и с абревиатурата A7X, която ще бъде използвана по-надолу в текста. Приносът му за групата се изразява основно в написването на песните „Afterlife“, „A Little Piece of Heaven“, and „Almost Easy“. Също така е бил и вокалист и пианист на „Pinkly Smooth“, проект, в който е познат като „Rathead“. Също така е бил барабанист на „Suburban Legends“.

Съливан е роден в Тъстлин, Калифорния на 9 февруари 1981 в семейство на ирландски деди. Получава първите си барабанни палки на 5 години, а собствен барбанен сет на 12. Започва да свири в групи в гимназията. Преди да се присъедини към „Авенджед Севънфоулд“ като един от основателите на групата, Съливан е барабанист на "Suburban Legends. На 20-годишна възраст записва първия си албум с Авенджед Севънфоулд на име „Sounding the Seventh Trumpet“, повлиян от Франк Заппа и Кинг Кримсън.

По-късно е повлиян от Вини Пол (Vinnie Paul), (Dave Lombardo), (Lars Ulrich) and (Terry Bozzio). Барабанистът споделя, че именно Томи Лий е оказал влияние върху визуалния имидж на барабаниста. Съливън разбира се има и свой почерк на свирене, който самия той нарича „The Double Octopus“ поради липса на по-добро описание. Техниката може да се чуе в песни като „Almost Easy“, „Critical Acclaim“, „Crossroads“, иDancing Dead, където Съливан ускорява два пъти темпото между двойния бас и чинелите.

Дъ рев е бил барабанист, композитор, текстописец, вокалист и пианист за групата. Вокалите са включени в няколко песни на Avenged Sevenfold включително: „Strength of the World“, „Afterlife“, „A Little Piece of Heaven“, „Almost Easy“, „Scream“, „Critical Acclaim“, „Lost“, „Brompton Cocktail“, „Crossroads“, „Flash of the Blade (Iron Maiden cover)“, и „Fiction.“ Някои от песните на които е композитор и автор на текста са „A Little Piece of Heaven“, „Afterlife“, „Almost Easy“, „Unbound (The Wild Ride)“, „Buried Alive“, „Fiction“, „Brompton Cocktail“, и др. A7X пуска демо версия на песента „Nightmare“, в която Дъ Рев свири на електронни барабани и пее.

Дъ Рев печели награда за най-добър барабанист на всички времена на ежегодните „Revolver Golden God Awards“

При анкета на Ultimate Guitar online readers за десетте най-добри барабанисти, Съливан е класиран на номер 8. През 2017 отново е класиран в списъка на 25-те най-добри барабанисти, отново на Ultimate Guitar под номер 5.

Негов страничен проект е групата Пинкли Смуут, сформирана през лятото на 2001 в Калифорния. Групата няма голям успех, тъй като реализира само един албум.


На 28 декември 2009