Кевин Джонас

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Кевин Джонас
американски музикант
Роден
5 ноември 1987 г. (36 г.)
Тийнек, САЩ
Музикална кариера
Стилпоп музика
Инструментимандолина, вокал, китара, пиано, комплект барабани
Гласбаритон
Активностот 2005 г.
ЛейбълХоливуд Рекърдс“, Walt Disney Records
Участник вДжонас Брадърс
Семейство
Братя/сестриНик Джонас
Джо Джонас
Франки Джонас
Деца2

Уебсайтzevinjonasonline.com/wp/
Кевин Джонас в Общомедия

Пол Кевин Джонас Втори, познат още като Кевин Джонас или К2, е известен американски певец и актьор, роден на 5 ноември 1987. Участва в популярната група Jonas Brothers заедно с братята си, Джо и Ник Джонас. През 2008 се появява в списъка с най-сексапилните живи мъже.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Музикална кариера[редактиране | редактиране на кода]

Кевин започва кариерата си като музикант заради брат си. През 2005 г. новият президент на „Columbia Records“ Стийв Грийнберг прослушва записите на Ник и, въпреки че не харесва албума му, харесва гласа му. След като чува и песента „Please be Mine“, която е написана и изпълнена изцяло от тримата братя, той и звукозаписната му компания решават да подпишат с братята като триото, първоначално наречено „Sons of Jonas“ и по-късно превърнало се в Jonas Brothers.

До 2009 групата издава четири албума – It's About Time, Jonas Brothers, A Little Bit Longer и Lines, Vines and Trying Times, и Кевин участва във всеки от тях с изпълнения на китара, пиано, йоника и беквокали. Известно е, че той е самоук китарист, научил се да свири през една седмица, когато бил болен и отсъствал от училище.[1][2]

Участия в предавания и филми[редактиране | редактиране на кода]

През 2008 Кевин и братята му участват като гости в епизод на сериала Хана Монтана. Епизодът чупи всички рекорди и става най-гледаният епизод на сериал с 10,7 милиона души, гледали го при първото му излъчване.

Тримата братя участват и в [оригиналните филми на Канал Дисни, Кемп Рок и продължението му, Кемп Рок 2: Последният концерт, като групата „Кънект Три“. Кевин изпълнява ролята на Джейсън, китарист на групата.

Кратките серии на Канал Дисни, наречени Джонас Брадърс: Изживей мечтата, са излъчени за пръв път на 16 май 2008. Те документират живота на братята по време на турнето им Look Me in the Eyes Tour. Друг сериал, основан на идеята за трима братя музиканти, е Jonas L.A., чиято премиера е на 2 май 2009 г., а вторият сезон започва на 20 юни 2010 г.

Кевин гостува в няколко други телевизионни предавания. В четвъртия епизод на първия сезон на Когато бях на 17 той разказва за спомените си от времето, когато е бил на 17. На 13 декември 2011 г. участва като водещ на На живо с Кели и по този начин става вторият Джонас, получил тази чест. Второто му участие там е на 4 юли 2012 г.

На 19 август 2012 г. започва излъчването на риалити шоуто, продуцирано от телевизия Е!, „Женена за един Джонас“ (Married to Jonas). То проследява семейния живот на Кевин и съпругата му Даниел, както и съвместната работа на тримата братя по новия им албум.

Филми
Година Филм Роля Забележка
2008 Хана Монтана и Майли Сайръс: Най-добрият от двата свята себе си 3D концерт филм
Кемп Рок Джейсън за излъчване по телевизията
2009 Джонас Брадърс: 3D концертът себе си 3D концерт филм
Група в автобус себе си Документално DVD
Нощ в музея 2 херувим филмова продукция
2010 Кемп Рок 2: Последният концерт Джейсън тв филм
Телевизия
Година Заглавие Роля Забележка
2008 Джонас Брадърс: Изживей мечтата себе си документален сериал в кратки серии
2009 – 2010 Jonas L.A. Кевин Лукас сериал
2012 Женена за един Джонас себе си документално риалити
Гостувания
Година Заглавие Роля Забележка
2007 Хана Монтана себе си „Me and Mr. Jonas and Mr. Jonas and Mr. Jonas“ (сезон 2, епизод 16)
2008 Игрите на Канал Дисни 2008 себе си Трети ежегодни игри
Studio DC: Почти жив себе си Второ предаване
Extreme Makeover: Home Edition себе си „Семейство Акър“ (сезон 6, епизод 2)
Новата 2008 година на Канал Дисни себе си Специално новогодишно предаване на Disney Channel
2009 Събота вечер на живо себе си епизодът от 14 февруари 2009
2012 Minute To Win It себе си Печели $250 000 за благотворителната си дейност
Extreme Makeover: Home Edition себе си сезон 7, епизод 17
Когато бях на 17 себе си документално предаване
2011 Награди за видео игри Spike себе си Церемония по раздаване на награди на телевизия Spike
На живо с Кели гостуващ водещ – себе си
2012 На живо с Кели гостуващ водещ – себе си

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

Кевин е син на Денис, бивша учителка на жестомимичен език и певица, и на Пол Кевин Джонас Старши, автор на текстове на песни, музикант и бивш евангелистки пастор.

На 1 юли 2009 той се сгодява за дългогодишната си приятелка Даниел Делеса, бивша фризьорка, с която са се запознали на ваканция със семействата си на Бахамските острови през 2009. За да обявят годежа на Кевин и Даниел, родителите на Джонас публикуват следното съобщение на официалния сайт на братята, във фен сайтове, както и към членовете на бандата:

Сърцата ни са изпълнени с радост и сме щастливи да споделим с вас, че синът ни Кевин поиска ръката на приятелката си Даниел. Нейният отговор е „да“ и ние се чувстваме невероятно благословени, че тя ще се присъедини към семейството ни. Двамата още не са избрали дата. Надяваме се, че сме отгледали Кевин така, че той да бъде прекрасен мъж и съпруг. Моля, присъединете се към празненството на семейството и поздравленията. Благодарим за подкрепата.

За 21-вия си рожден ден той получава като подарък Ферари, а самия празник празнува със семейството си и близки приятели, за разлика от много на неговата възраст.[2]

На 19 декември 2009 Кевин се жени за годеницата си в замъка Охека. Ник и Джо са шафери.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Kevin Jonas в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​