Мия Мартина

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Мия Мартина
Mia Martina
канадска певица
Родена
14 януари 1984 г. (40 г.)
Сен Иняс, Канада
Музикална кариера
Стилпоп музика
Инструментивокал
Активностот 2009 г.
ЛейбълCP Records
Семейство

Уебсайтwww.miamartina.com
Мия Мартина в Общомедия

Мия Мартина (на английски: Mia Martina) е канадска певица.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Мартина е израснала в Сен Иняс, Ню Брънзуик, Канада. Майка ѝ Стефана Джонсън е от инуитски произход, а нейният баща е френски канадец. Тя говори свободно френски и английски език. На 18-годишна възраст се премества в Отава, Онтарио да следва в университета Карлтън. Докато е в университета, тя вижда реклама за позиция на стажант в местната звукозаписна компания, CP Records. След години на усилена работа Мартина преминава от представяне на CD-та и офисна работа към участие в записи на други артисти в компанията.

Музикална кариера[редактиране | редактиране на кода]

Първият сингъл на Мартина е кавър версията песента на Едуард Мая и Вика Жигулина Stereo Love. Тя достига до номер 10 в Billboard Hot 100 на Канада през ноември 2010 година. Stereo Love достига платинени продажби и печели номинация за денс сингъл на годината, на наградите Juno през 2011 г. В края на 2010 г. Дон Омар сътрудничи с Мартина да пусне ремикс версия на Stereo Love. През август 2011 г. следва сингълът Latin Moon, който достига златни продажби и е преиздаден също така на френски и на испански език. Песента е преиздадена за пореден, четвърти път, този път с участието на Масари. Първоначалната версия е номиниран през 2012 г. за музикалните награди на Канадското радио.

Дебютният албум на Мартина Джонсън се нарича Devotion и е издаден на 29 август 2011 г., достигайки 77-а позиция в класацията за канадски албуми. През 2012 г. албумът е номиниран за денс запис на годината на наградите Juno, както и за уърлд запис на годината на наградите East Coast Music Awards. Още два сингъла от Devotion, Burning и Go Crazy (продуциран от Адриан Сина от група Акчент).

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]