Монополи: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 19: Ред 19:




в която двама до шестима души играят за пълен контрол над област представляваща игралното поле. играта се състои от закупуване на имоти, застрояване, и търгове. Търговете се състоят когато останат три незакупени имота през първия кръг на играта. След като се разпродадат между играчите всички имоти, всички "монополисти" търгуват между себе си имотите за да могат след това да застрояват. Целта на застрояването е да се взема "наем" от останалите играчи. На всяка страна на полето са нарисувани булеварди, на всеки булевар има определен брой улици, а всяка улица е разделен на части. За да може да строи, един играч трябва да е събрал, вички части от една улица. Един играч плаща наем на друг когато попадне на участък който принадлежи на противника. Победител е този който успее да накара всичките си съперници да банкрутират, тоест да загубят всичките си пари.
в която двама до шестима души играят за пълен контрол над област, представляваща игралното поле. Играта се състои от закупуване на имоти, застрояване, търгове. Търговете се организират, когато останат три незакупени имота през първия кръг на играта. След като се разпродадат между играчите всички имоти, всички "монополисти" търгуват между себе си имотите за да могат след това да застрояват. Целта на застрояването е да се взема "наем" от останалите играчи. На всяка страна на полето са нарисувани гари, булеварди, улици, а всяка улица е разделен на части. За да може да строи, един играч трябва да е събрал вички части от една улица. Един играч плаща наем на друг, когато попадне на участък, който принадлежи на противника. Победител е този, който успее да накара всичките си съперници да банкрутират, тоест да загубят всичките си пари.
Създадена е през 1935г.
Създадена е през 1935 г.


[[Категория:Игри на дъска]]
[[Категория:Игри на дъска]]

Версия от 17:53, 27 октомври 2007

Монополи
[[Файл:|250px]]
Информация
Играчи2 до 8
Продължителност1,5 до 6 часа
СложностСредна
СтратегияСредна
Случаен елементСреден (хвърляне на зарове, изтегляне на карти)
Уменияелементарни математически - броене, умножаване и намиране на проценти; договаряне; добро общуване
За играта в BoardGameGeek
Монополи в Общомедия

Монопол или Монополи (Monopoly на английски език означава "монопол") е настолна игра, в която играчите се състезават в добиването на печалби чрез стилизирана икономическа дейност, включително купуването, наемането и отдаването на имоти с помощта на игрални "пари". Играта е наречена на икономическата идея за монопол - добиването на пълен контрол над някакъв пазар от един-единствен продавач.


в която двама до шестима души играят за пълен контрол над област, представляваща игралното поле. Играта се състои от закупуване на имоти, застрояване, търгове. Търговете се организират, когато останат три незакупени имота през първия кръг на играта. След като се разпродадат между играчите всички имоти, всички "монополисти" търгуват между себе си имотите за да могат след това да застрояват. Целта на застрояването е да се взема "наем" от останалите играчи. На всяка страна на полето са нарисувани гари, булеварди, улици, а всяка улица е разделен на части. За да може да строи, един играч трябва да е събрал вички части от една улица. Един играч плаща наем на друг, когато попадне на участък, който принадлежи на противника. Победител е този, който успее да накара всичките си съперници да банкрутират, тоест да загубят всичките си пари. Създадена е през 1935 г.

Шаблон:Игра-мъниче