Милутин Гарашанин: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м Гарашанин“ преместена като „Милутин С. Гарашанин“: Човекът не е познат просто по фамилията си.
форматиране
Ред 1: Ред 1:
'''Милутин Савич Гарашанин''' ({{lang-sr|Милутин Савић Гарашанин}}) e [[Сърбия|сръбски]] [[политик]] и [[идеолог]].
Сръбски политик и идеолог.


Автор на известното "Начертание", в чийто си труд откроява основните линии за развитието на сръбскта външна политика и по специално за създаването на една Велика Сърбия. В Начертанието Гарашанин с тъга признава, че измежду всички южни [[славяни]], най-многобройни са [[българи]], към които сръбската страна трябва да има специална асимилационна политика.
Автор е на известното „Начертание“, в чийто си труд откроява основните линии за развитието на сръбската външна политика и по специално за създаването на една Велика Сърбия. В „Начертание“ Гарашанин с тъга признава, че измежду всички южни [[славяни]], най-многобройни са [[българи|българите]], към които сръбската страна трябва да има специална [[асимилация|асимилационна]] политика.

{{сърбия-мъниче}}

[[sr:Милутин Савић Гарашанин]]

Версия от 20:06, 8 септември 2008

Милутин Савич Гарашанин (Шаблон:Lang-sr) e сръбски политик и идеолог.

Автор е на известното „Начертание“, в чийто си труд откроява основните линии за развитието на сръбската външна политика и по специално за създаването на една Велика Сърбия. В „Начертание“ Гарашанин с тъга признава, че измежду всички южни славяни, най-многобройни са българите, към които сръбската страна трябва да има специална асимилационна политика.

Шаблон:Сърбия-мъниче