Холдингово дружество: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
JAnDbot (беседа | приноси)
м Робот Добавяне: ca, ko, no, sr Изтриване: en, pt, sv
кат
Ред 1: Ред 1:
'''Холдинговото дружество''' е [[акционерно дружество]], [[командитно дружество]] с акции или [[дружество с ограничена отговорност]], което има за цел под каквато и да е форма да участва в други дружества или в тяхното управление, със или без да извършва собствена производствена или [[търговска дейност]]. Търговските дружества в холдинга са зависими, те се наричат дъщерни. Най-малко 25% от [[капитал]]а му трябва да бъде внесен пряко в дъщерните дружества. Дъщерни са дружествата, в които холдингът притежава или контролира пряко или непряко най-малко 25% от акциите или дяловете или може да определя пряко или непряко повече от половината от членовете на управителния съвет.
'''Холдинговото дружество''' е [[акционерно дружество]], [[командитно дружество]] с акции или [[дружество с ограничена отговорност]], което има за цел под каквато и да е форма да участва в други дружества или в тяхното управление, със или без да извършва собствена производствена или [[търговска дейност]].
Търговските дружества в холдинга са зависими, те се наричат дъщерни. Най-малко 25% от [[капитал]]а му трябва да бъде внесен пряко в дъщерните дружества. Дъщерни са дружествата, в които холдингът притежава или контролира пряко или непряко най-малко 25% от акциите или дяловете или може да определя пряко или непряко повече от половината от членовете на управителния съвет.


[[Категория:Видове търговци]]
[[Категория:Видове търговци]]
[[Категория:Бизнес]]


[[ca:Holding]]
[[ca:Holding]]

Версия от 13:00, 21 септември 2008

Холдинговото дружество е акционерно дружество, командитно дружество с акции или дружество с ограничена отговорност, което има за цел под каквато и да е форма да участва в други дружества или в тяхното управление, със или без да извършва собствена производствена или търговска дейност.

Търговските дружества в холдинга са зависими, те се наричат дъщерни. Най-малко 25% от капитала му трябва да бъде внесен пряко в дъщерните дружества. Дъщерни са дружествата, в които холдингът притежава или контролира пряко или непряко най-малко 25% от акциите или дяловете или може да определя пряко или непряко повече от половината от членовете на управителния съвет.