Дипломат: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Дипломат''' е обобщаващ термин за официалните представители на една [[държава]] или международна организация (като например [[ООН]], [[ЕС]]), изпратени в друга държава с цел постоянното поддържане на [[международните отношения]] между двете страни. Дипломатите са ангажирани, наред с основната си дейност, и с въпросите на [[търговия]]та, представлявайки позицията на своето правителство, екстрадицията на престъпници, визи, войната и мира, и преговори на международни договори, преди официалното им приемане.
'''Дипломат''' е обобщаващ термин за официалните представители на една [[държава]] или международна организация (като например [[ООН]], [[ЕС]]), изпратени в друга държава с цел постоянното поддържане на [[международните отношения]] между двете страни. Дипломатите са ангажирани, наред с основната си дейност, и по въпросите на [[търговия]]та, представлявайки позицията на своето правителство, екстрадицията на престъпници, визи, войната и мира, и преговори на международни договори, преди официалното им приемане.


[[Категория:Дипломати| ]]
[[Категория:Дипломати| ]]

Версия от 15:14, 30 юни 2012

Дипломат е обобщаващ термин за официалните представители на една държава или международна организация (като например ООН, ЕС), изпратени в друга държава с цел постоянното поддържане на международните отношения между двете страни. Дипломатите са ангажирани, наред с основната си дейност, и по въпросите на търговията, представлявайки позицията на своето правителство, екстрадицията на престъпници, визи, войната и мира, и преговори на международни договори, преди официалното им приемане.